El Vendrell vol arribar al públic jove en la nova temporada cultural

La gran novetat és l'Off Temporada, obres de petit format adreçades als joves

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dimarts 18 de desembre la temporada cultural del primer semestre del 2019, que configuren un total de 28 obres de teatre, concerts, espectacles familiars i altres propostes. La principal novetat és el projecte 'Off Temporada, uns espectacles de petit format en el qual actors i públic coincidiran a dalt de l'escenari, i que té com a objectiu potenciar la proximitat i atraure el públic jove.

Propostes de proximitat pels joves

Miriam García, que s'ha encarregat de la programació de l'Off Temporada, destaca que la seva voluntat és «portar públic jove al teatre, a través de propostes interessants que es fan a Barcelona en un format proper», i en les quals s'usa «un llenguatge jove, fet per gent jove, amb un discurs jove».  Per trobar l'encaix d'aquesta proposta en un teatre gran com el Teatre Àngel Guimerà (Tàg) s'ha optat per situar el públic a dalt de l'escenari, al mateix nivell que els actors. D'aquesta manera, l'aforament es reduirà a 70 cadires, amb un preu econòmic.

Les tres obres que s'inclouen en aquest apartat són 'Rosita' (22 de març), que és una adaptació enfocada als joves d'una obra de Federico García Loca, 'Khalid, l'heroi cosmològic' (26 d'abril), sobre la guerra a Síria, i 'Wasted' (10 de maig), sobre problemes quotidians dels joves actuals. «Ara més que mi és necessari un format proper per parlar d'aquests temes», ha afirmat García, que té confiança en la resposta del públic jove del Vendrell i la comarca.

Presentació de la temporada cultural del primer semestre del 2019 al Vendrell.
Presentació de la temporada cultural del primer semestre del 2019 al Vendrell. | BP Diari

 

Rosa Andreu, Joel Joan, Arthur Miller i Lloll Bertran

El Temporada del primer semestre del 2019 té moltes altres propostes.  En l'apartat teatral també s'hi podran veure clàssics com 'El preu' d'Arthur Miller (16 de març), a Rosa Andreu tractant la 'Memòria de les oblidades' (23 de febrer), a Joel Joan dirigint i actuant a 'Escape Room' (13 abril) o a Lloll Bertran, amb 'El secret de la Lloll' (5 de maig). Sense deixar de banda els diferents espectacles familiars.

En la música, l'Auditori Pau Casals acollirà el Cicle de Joves Intèrprets o el Cicle de Jazz, amb noms com The Black Barbies (19 de gener), el Ronald Baker Quintet (23 de febrer) o Los Saxofonistas Salvajes de Dani Nel·lo (20 d'abril).  També és rellevant el concert que farà el cantautor Ismael Serrano el 16 de febrer, un dels dos únics que té programats a Catalunya. Salvador Mas amb l'Orquestra Camera Musicae (8 de febrer), Les Anxovetes (2 de febrer), el monologuista David Guapo (5 d'abril) o la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (4 de maig) són altres noms destacats. Es pot consultar la programació completa en aquest enllaç