Els nous agents de carrera de la policia del Vendrell.

El Vendrell rebaixa l'interinatge a la policia amb la incorporació de nous agents de carrera

L'Ajuntament assegura que ja es compleix el percentatge fixat d'agents interins

L'Ajuntament del Vendrell ha donat per «solucionat» el problema de l'elevat interinatge que patia la policia local del municipi. Aquest dilluns 3 de gener s'ha donat la benvinguda a quatre nous agents de carrera que han obtingut la plaça al concurs convocat pel consistori. És la primera promoció d'agents que es convoca al Vendrell en més de deu anys.

Els quatre agents, que han estat rebuts per l'alcalde, Kenneth Martínez, han superat el concurs d'oposició. Ara entraran a l'escola de policia per acabar la seva formació i incorporar-se definitivament al cos passat l'estiu. La nova promoció consta d'un total de nou agents, però els altres cinc ja s'han incorporat al cos perquè provenen d'altres cossos policials.

Plantilla «estabilitzada»

Kenneth Martínez ha celebrat que amb aquesta convocatòria «s'estabilitza la plantilla de la policia amb el percentatge d'interinitat que toca». Aquesta era una de les grans queixes dels sindicats policials, que lamentaven que la taxa d'interins  estava molt per sobre del que fixava la llei. Això provocava que aquests agents tinguessin una «manca de formació».

Aquest concurs ha permès que nou de les places d'interins s'hagin reconvertit en places d'agents de carrera. «Ara mateix, la interinitat al cos se situa al 9%, que és el percentatge que fixa la normativa», ha assegurat Martínez. La policia local compta amb 90 efectius i, segons l'alcalde, està «ben dimensionada per la població que té el Vendrell». 

Els comandaments i la caserna

Resolt aquest tema, durant el 2022 l'Ajuntament vol estabilitzar també els comandaments, convocant places de sergent i caporal. De la mateixa manera, un dels objectius a mitjà termini és trobar un nou espai per a ubicar la caserna de la policia. Les instal·lacions actuals són antigues i molt deficitàries, segons admeten des del mateix govern local.

La incorporació dels nous agents és una més de les accions que ha emprès l'Ajuntament davant les demandes de la policia local. El passat octubre també es va acordar un increment del preu de les hores extra, que era una altra de les reclamacions. Tot plegat ha permès impulsar un Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS), que s'aplica des del setembre.

Kenneth Martínez donant la benvinguda als nous agents de policia.
La taxa d'agents de policia interins se situa ara al 9% al Vendrell. | BP Diari