Vista del Vendrell.

El Vendrell rebrà més de 100.000 euros per a serveis de cura d'infants i adolescents

El programa 'TempsxCures' vol millorar «la cura de les persones, l'organització dels temps i l'equitat en els treballs»

El Vendrell és una de les ciutats de més de 20.000 habitants del Penedès i la Catalunya Central que formarà part del programa 'TempsxCures'. Es tracta d'una iniciativa que impulsa la conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, per avançar en «la garantia del dret universal a les cures i del dret a tenir temps».

El programa destinarà 1,4 milions d'euros al Penedès, dels quals 111.230 euros seran per al Vendrell. Des de la conselleria expliquen que amb aquesta iniciativa «el Govern es corresponsabilitza per primera vegada de les cures d'infants i adolescents d'entre zero i catorze anys».

Finançament per a diferents iniciatives

Ho fan proporcionant finançament per a casals en períodes no lectiu, serveis puntuals de cura en equipaments o espais d'acollida fora de l'horari escolar. Altres opcions són les colònies, ludoteques o serveis puntuals de cura a domicili. És una nova política «que dona resposta a una necessitat que teníem molt detectada», segons apunta la directora general de Cures i Organització del Temps, Núria Vergés

Una necessitat que s'emmarca dins de l'esforç del Govern «per millorar la cura de les persones, l'organització dels temps i l'equitat en els treballs». Seran els mateixos ajuntaments i els Consells Comarcals els que vehicularan aquests fons per decidir quins serveis s'adapten més a les necessitats de la població. Es prioritzaran els serveis a famílies monoparentals, dones en situació d'atur o víctimes de violència masclista, o famílies migrades. 

Dret a les cures i a tenir temps

'TempsxCures' vol avançar en «la garantia del dret a les cures com a dret universal, conjuntament amb el dret a tenir temps». «Un temps alliberat no només per a la inserció laboral, sinó també per a la participació social i política, la formació o l'oci», apunten des d'Igualtat i Feminismes. El seu triple objectiu és «augmentar el nombre de serveis de cures, augmentar el nombre de professionals que s’hi dediquen i augmentar el nombre d’espais habilitats per a les cures».