El casal d'avis inacabat del Tancat.

El Vendrell reconvertirà l'edifici inacabat del Tancat en la nova caserna de policia

L'espai, que fa deu anys que està a mig fer, estava pensat inicialment per acollir un casal d'avis

L'Ajuntament del Vendrell preveu iniciar aviat la reforma de l'edifici inacabat del Tancat que havia d'acollir un casal d'avis. Tal com va avançar TarragonaDigital a principis d'aquest any, el govern local vol convertir-lo en la nova caserna de la policia local. La regidora de la Policia, Mari Luz Ramírez, ha afirmat a l'ACN que ja s'ha contactat amb diversos arquitectes municipals per enfilar la reforma.

Segons Ramírez, s'espera que abans d'acabar l'actual mandat ja es disposi del projecte de reforma de l'edifici. D'aquesta manera, en menys d'un any es podria tenir resolta l'adjudicació de l'obra, perquè el projecte sigui una realitat el pròxim mandat. Ramírez ha apuntat que el consistori està estudiant si convoca un concurs públic o si la reforma es pot fer amb un contracte menor.

Marxar de les actuals dependències, molt precàries

Des del cos policial valoren favorablement aquesta opció, ja que l'actual caserna presenta moltes deficiències. La Policia Municipal ocupa des del 1977 les dependències de l'antiga estació d'autobusos, a la carretera de Calafell. Són unes instal·lacions antigues i molt precàries, que han provocat queixes per part dels sindicats policials i els agents.

L'edifici on s'instal·laria la policia es troba a prop de la zona escolar, a tocar de l'escola de primària Marta Mata. Inicialment estava pensat per acollir un casal d'avis, però la seva construcció va quedar aturada el 2012. Des d'aleshores, l'esquelet de l'edifici ha quedat a la intempèrie i a mercè del vandalisme, fins al punt que s'ha hagut de tapiar.

L'alcalde, Kenneth Martínez, ja va apuntar a principis d'any que el govern local veia més factible ampliar els casals d'avis que ja existeixen. «La gent gran tampoc veu clar desplaçar-se tan lluny i els actuals casals tenen capacitat d'ampliació», segons el batlle. Pel que fa a l'espai de l'actual caserna, seria usat per la regidoria de Via Pública.