El músic i compositor vendrellenc Benvingut Socias.

El Vendrell recorda la figura del compositor Benvingut Socias pel 70è aniversari de la seva mort

El Centre Cultural García Lorca, l'Arxiu Comarcal i l'Ajuntament han preparat tres actes commemoratius

El Vendrell ha preparat tres actes per commemorar el 70è aniversari de la mort del músic i compositor Benvingut Socias (1877-1952). Els actes han estat organitzats pel Centre Cultural Andalús García Lorca, l'Arxiu Comarcal, l'Ajuntament, els Amics de l'Orgue i la Diputació de Tarragona.

Col·lecció de targetes postals digitalitzades

El primer tindrà lloc al Centre García Lorca aquest divendres 4 de març, dia exacte de la mort del compositor vendrellenc, a les 19.00 hores. És un acte que constarà de tres parts, essent la primera la presentació d'una col·lecció de targetes postals de la família Socias-Bonastre. Formaven part del fons documental que està dipositat a l'Arxiu Comarcal.

La col·lecció s'ha digitalitzat i fet accessible a través d'Internet, al portal Arxius en línia. Són targetes postals que permeten conèixer aspectes rellevants de la vida de Benvingut Socias. Després es projectarà l'audiovisual 'Del Tancat de la Plana al món, homenatge a Benvingut Socias', estrenat l'any 2018.

Servirà també per escoltar l'obra de Carlota Baldrís que va guanyar el primer concurs de composició Benvingut Socias per a gralla i orgue. Per últim, el pianista Jordi Pascual interpretarà una composició del mateix Socias titulada 'Recuerdos de la Plana, paseando por el lago. Barcarola para piano (1896)'.

Exposició i tertúlia sobre Socias

El segon acte es farà el 7 d'abril, dia en què s'inaugurarà una exposició sobre el compositor vendrellenc al Centre García Lorca. Aquesta mostra ja es va impulsar el 2017, però ara es podrà veure durant un mes a la sala que porta el seu nom del Centre García Lorca. Finalment, el 8 de maig hi haurà una tertúlia sobre Socias al mateix emplaçament.

El Vendrell ha volgut reivindicar els últims anys la figura de Benvingut Socias, impulsant diferents iniciatives al voltant seu. El músic va tenir una carrera important i va viure els últims anys de la seva vida a la casa del Tancat de la Plana