La riera de la Bisbal, al pas pel pont de França.

El Vendrell recull 121 propostes per als pressupostos participatius

La votació tindrà lloc el pròxim mes d'octubre

L'Ajuntament del Vendrell ha recollit un total de 121 propostes per als pressupostos participatius d'aquest any 2022. El període de presentació de propostes es va tancar el 5 de juny i ara començarà el procés de validació per part del personal tècnic. Les que compleixin els criteris tècnics i econòmics podran ser votades en un procés que tindrà lloc el mes d'octubre.

Aquest és el primer any que tota la ciutadania del Vendrell pot decidir el destí de 200.000 euros del pressupost municipal. Entre el 10 de maig i el 5 de juny es podien presentar les propostes, o bé a través de l'app a-Agora o bé a les carpes presencials. De les 121 que s'han rebut, 104 corresponen a particulars i les restants disset, a entitats. 

Els àmbits sobre el que s'han rebut més propostes són de voreres i carrers, parcs i jardins, serveis, instal·lacions esportives i neteja i escombraries. El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha valorat de forma positiva aquesta xifra. «Creiem que és un símptoma que la ciutadania vol participar activament en l’elaboració de polítiques públiques del municipi», ha afirmat.

El procés de votació també es podrà fer mitjançant l'aplicació e-Agora o de forma presencial, coincidint amb la Fira de Santa Teresa. Tota la informació sobre els pressupostos participatius es pot trobar en aquest enllaç.