L'espectacle dels Reis d'Orient al Vendrell.

El Vendrell recupera la cavalcada de Reis, amb un canvi de recorregut

Entre el 20 i el 23 de desembre hi haurà un punt màgic a la plaça Nova amb tallers

El Vendrell recuperarà aquest pròxim 5 de gener la cavalcada dels Reis d'Orient. L'Ajuntament i l'Associació de Reis d'Orient han treballat per organitzar una cavalcada presencial pels carrers de la ciutat. L'any passat, la pandèmia no ho va permetre i es va fer un espectacle estàtic a la pista d'atletisme.

«Amb les restriccions actuals podem recuperar la cavalcada, sempre complint amb les recomanacions de les autoritats», ha apuntat el regidor de Festes, Christian Soriano. D'aquesta manera, la cavalcada sortirà el 5 de gener de la zona escolar, com és habitual, i es dirigirà al centre del Vendrell.

Canvi de recorregut

El president de l'associació Reis d'Orient, Felip Urgell, ha remarcat que el recorregut serà diferent per les obres del carrer de les Quatre Fonts. Quan s'arribi a la plaça de França se seguirà l'avinguda de la riera de la Bisbal en direcció sud. D'allà es trencarà cap a l'avinguda de Jaume Carner i s'entrarà al nucli antic pel carrer de la Cerdanya.

Un altre canvi és que la comitiva no arribarà fins a la plaça Nova, sinó que s'aturarà al carrer dels Cafès. D'allà, els Reis faran un recorregut a peu fins a la plaça Vella, on adoraran l'infant Jesús a l'església. El repartiment de les joguines es farà com l'any passat, sense entrar a l'interior dels domicilis. 

Recollida de cartes

Els actes relacionats amb els Reis d'Orient començaran la setmana vinent. Des del 20 al 23 de desembre, a la tarda, hi haurà un «punt màgic» a la plaça Nova amb tallers pels infants. També es podrà recollir el programa i es resoldran els dubtes que les famílies puguin tenir.

El diumenge 2 de gener es farà l'entrega de les cartes als missatgers reials a la Rambla. Els dies 3 i 4 de gener serà l'Artabà qui les recollirà a la plaça Vella i a la plaça Nova respectivament.