Imatge d'arxiu de la Fira del Vendrell.

El Vendrell recupera la Fira de sempre, però amb importants canvis d'ubicació

Tornen els estands multisectorials, l'alimentació i l'automoció, però no l'espai 'Handmade'

La Fira de Santa Teresa del Vendrell recupera aquest 2021 el seu format habitual. Després que la pandèmia obligués a fer una edició ben diferent l'any passat, enguany es recuperen els estands multisectorials, l'alimentació i l'automoció. Això sí, amb importants canvis d'ubicació.

El certamen vendrellenc tindrà lloc entre els dies 15 i 17 d'octubre i el gruix dels estands estarà a la zona del Puig i el Pèlag. D'aquesta manera es volen evitar les aglomeracions de la Rambla, que té un espai més limitat. 

La fira multisectorial i l'automoció compartiran zona al pàrquing del Pèlag, amb menys expositors en ambdós casos. «En un moment de crisi, el sector de l'automòbil ha fet un esforç per ser present a la fira», ha remarcat el president del CIT, Salva Rodríguez.

Els tastos i la música, a la plaça de la Sardana

El sector de l'alimentació s'ubicarà al carrer d'Apel·les Fenosa, que passa pel mig del Pèlag i la plaça de la Sardana. Precisament en aquest últim espai s'ubicaran de nous els estands per fer tastos, acompanyats d'un escenari on hi haurà música en viu. Es recupera així un espai que ja havia funcionat anys enrere amb molt d'èxit

Per l'escenari de la plaça de la Sardana hi passaran formacions com Maria Jacobs, Pemi Rovirosa i els Invictes, Ericah Lein o Ready to Rock. Per la seva banda, la Rambla es reservarà per a l'animació infantil i les terrasses dels bars. «Hem cregut convenient que els locals poguessin aprofitar els dies de fira amb les seves terrasses», ha apuntat Luz Ramírez, regidora de Promoció Econòmica.

El 'Handmade' tindrà un calendari propi

També les atraccions tornen al seu espai habitual, la zona escolar, mantenint la franja sense sorolls del divendres a la tarda. En canvi, no hi haurà l'espai 'Handmade' de la plaça Nova, que tenia molt bona rebuda. Des de l'Ajuntament li volen donar un espai i un calendari propi perquè pensen que té «més recorregut».

Els pròxims dies, l'Ajuntament del Vendrell donarà a conèixer el programa d'actes complet de la Fira 2021. Entre els actes de cultura popular destaquen el concurs de colles sardanistes, que s'avança al dia 10, o la cercavila de cultura popular. També tornarà la Diada Castellera del diumenge al migdia.

Luz Ramírez i Salva Rodríguez, amb el cartell de la Fira del Vendrell 2021.
La Fira del Vendrell 2021 es farà del 15 al 17 d'octubre. | BP Diari