Un casal de gent gran del Vendrell.

El Vendrell recupera la setmana de la gent gran després de dos anys d'absència

S'han programat nombroses activitats que promouen un envelliment actiu i saludable

L'Ajuntament del Vendrell recupera aquest 2022 la setmana de la gent gran, una iniciativa que s'havia anul·lat els dos últims anys pel coronavirus. Els actes es faran entre el 26 de setembre i el 2 d'octubre. Amb la setmana, el consistori vol fer un reconeixement a la gent gran i oferir un programa d'activitats «que promoguin un envelliment actiu i saludable».

Montse Martín, regidora de Gent Gran, ha remarcat que la iniciativa servirà per fer un homenatge a un col·lectiu «que ho va passar molt malament durant la pandèmia». Una gent gran que, segons Martín, «necessitava tornar a sortir, a compartir i a fer actes de germanor com aquests».

La iniciativa s'encetarà el dilluns 26 de setembre a les sis de la tarda a la plaça Nova, amb un pregó inaugural i un refrigeri. Durant la setmana es faran tres dinars de germanor a cadascun dels esplais de la gent gran. El primer serà el dia 27, a l'Associació de Jubilats i pensionistes dels barris marítims.

El divendres 30 es farà a l'Esplai del Tívoli i el dissabte 1 d’octubre, a l'Associació de Gent Gran del Tancat. També hi haurà diverses xerrades sobre temes d'interès per a la gent gran i una exhibició de dansa de l'Escola de Ball Míriam Buitrago. De la mateixa manera s'han programat rutes guiades per Coma-ruga i el Vendrell, una visita a la botiga de Cal Figueres o tallers de memòria.