La residència d'avis La Muntanyeta del Vendrell.

El Vendrell recupera les visites a la residència d'avis extremant les mesures de seguretat

L'Ajuntament prepara un pla de contingència per reobrir els casals d'avis a l'octubre

El Departament de Salut va avalar fa uns dies que la residència d'avis La Muntanyeta del Vendrell pogués recuperar les visites de familiars, que havien estat anul·lades el 12 d'agost per l'increment de casos de coronavirus detectats a la ciutat. Segons ha confirmat la regidora de Salut de l'Ajuntament, Montse Martín, les visites de familiars ja es tornen a fer des de fa uns dies, tot i que s'han extremat les precaucions.

Així, si a principis d'estiu es permetien visites de fins a tres persones, ara seran només d'una sola persona, sempre al pati i mantenint la distància social. Tots els visitants han de passar per un control de temperatura abans d'entrar, i les visites s'han de concertar amb cita prèvia. «Per sort seguim sense casos positius a la residència, i això ens ha permès tornar a programar les visites», ha explicat Martín.

Efecte positiu per la salut mental dels avis

La regidora ha afegit que poder recuperar aquestes visites és «molt important per la salut mental» dels residents. «De fet, aquesta setmana ja es nota un ambient diferent entre els avis i les àvies», ha afegit. Les visites són d'entre vint i trenta minuts com a màxim, i sempre a l'aire lliure. En cas de pluja o mal temps, s'han de posposar.

L'Ajuntament també està preparant un pla de contingència perquè els tres casals d'avis de la ciutat —que estan tancats des del març— puguin reobrir el pròxim octubre, tot i que tot dependrà de l'evolució de la pandèmia les pròximes setmanes. El Vendrell ha estabilitzat els positius de coronavirus les últimes setmanes (amb una mitjana de 40 casos setmanals), tot i que segueix tenint un risc alt de rebrot.

S'amplia el programa Detectem

La regidoria de Gent Gran del Vendrell també ha informat aquest divendres 4 de setembre que s'ha ampliat el programa Detectem, amb el qual es vol mantenir un contacte constant amb les persones més grans de 75 anys que viuen soles. Així, s'han obert un número de telèfon (686 90 73 65) i un mail (mlrebollo@elvendrell.net) perquè aquells veïns que detectin alguna persona gran en situació de vulnerabilitat ho puguin comunicar.

Per altra banda, el consistori ha confirmat que s'ha anul·lat la Setmana de la Gent Gran que habitualment es fa durant la segona meitat del mes de setembre.