La plaça de Ramona Macipe, al Vendrell.

El Vendrell vol redescobrir espais oblidats de la ciutat a partir d'actuacions musicals

'Sent la música' és el nom de la nova estratègia de transformació urbana i social

Dignificar espais oblidats de la ciutat a través de l'impuls de la música i la cultura. Aquesta és la nova estratègia de transformació urbana i social que ha presentat l'Ajuntament del Vendrell aquest dimecres 28 d'abril, sota el nom de 'Sent la música'.

La iniciativa vol transformar diferents espais del Vendrell que habitualment no estan presents en la majoria de ciutadans, però que tenen molt de potencial, això sí, amb diferents actuacions de millora per «dignificar-los», en paraules de la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero.

Una plaça poc present 

Per a fer-ho, s'agafarà com a «pretext» les actuacions musicals, que es faran en diversos d'aquests espais que no són habituals, també amb l'objectiu de fer arribar la música a tothom. Així, la primera acció que s'està preparant tindrà lloc el mes de juny a la plaça de Ramona Macipe, situada entre la carretera de Valls i la carretera de Santa Oliva, i constarà d'un concert amb una formació que s'anunciarà aviat.

En aquesta plaça hi ha una escultura poc coneguda de Josep Cañas, 'La Ramona', que l'escultor banyerenc va fer en homenatge a la seva dona, que és qui dona nom a la plaça. També hi ha el pavelló noucentista de la Miguelina.  Tant l'escultura com la plaça necessiten diferents intervencions, que es faran les setmanes abans del concert: es restaurarà l'escultura i es faran millorares a l'enjardinament i al mobiliari urbà.

Aquest és l'exemple del que es vol fer amb aquesta iniciativa: redescobrir espais del Vendrell a través d'actuacions musicals, que alhora ajudin a dignificar l'entorn amb intervencions de millora. Des del consistori esperen que aquest 2021 es puguin fer, almenys, dues d'aquestes actuacions, que es mantindrien de forma periòdica en els anys vinents.