Kenneth Martínez, amb els 32 treballadors contractats amb el pla d'ocupació.

El Vendrell reforça la neteja de carrers i la retirada d'herbes amb un pla d'ocupació

Els contractats són ciutadans aturats, molts d'ells, majors de 45 anys

L'Ajuntament del Vendrell destinarà vint persones d'un pla d'ocupació a la neteja de carrers i la retirada d'herbes de la via pública durant tot l'any 2020. El consistori ha impulsat el programa Treball i Formació (Trefo), subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant el qual s'han contractat 32 ciutadans que estaven a l'atur, prioritzant els més grans de 45 anys. Els contractes són de sis o de dotze mesos.

 

Vint persones destinades a neteja i desbrossament

De les 32 persones contractades, una vintena es destinaran a fer tasques de neteja i desbrossament a la via pública, segons ha avançat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Amb això es vol minimitzar la proliferació d'herbes al carrer, molt evident després de l'eliminació del glifosat. «L'única manera és augmentar la mà d'obra destinada a fer aquestes tasques, amb el qual farem aquest pla de xoc mentre es fa la renovació i actualització del contracte de neteja», ha explicat Martínez.

Aquesta brigada extra de neteja de carrers es mantindrà durant tot el 2020, ja que a la primavera es farà una segona tongada de contractacions. Això no vol dir, segons ha puntualitzat el batlle, que la licitació del nou contracte de neteja s'hagi d'allargar durant tot l'any vinent, encara que ha evitat donar terminis. Dins dels 32 contractats també hi haurà auxiliars administratius i informadors de carrer, que faran de contacte amb els veïns i els comerciants de la zona del carrer del Doctor Robert per les obres.

El programa Trefo, que ha comptat amb un procés de selecció desenvolupat per l'Eina, inclou també una línia dirigida a la contractació de dones. En total són cinc les que treballaran com a informadores i auxiliars administratives en diferents departaments municipals. El batlle del Vendrell ha donat la benvinguda a l'Ajuntament a tots els nous contractats aquest dimecres 18 de desembre al matí.