Fanals al Vendrell.

El Vendrell renova diverses lluminàries del barri del Tancat

L'Ajuntament ha adquirit 200 bàculs per poder fer substitucions

L'Ajuntament del Vendrell ha comprat diverses lluminàries i bàculs per millorar l'enllumenat del municipi. S'han adquirit a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), amb un cost de 63.597 euros. Des de la regidoria d'Enllumenat Públic asseguren que amb aquesta compra s'ha adquirit «equipament d'alta qualitat a preus molt competitius».

El consistori també ha fet una compra directa per valor de 15.287 euros. L'objectiu d'aquestes dues despeses és seguir renovant les lluminàries del barri del Tancat. Les noves tindran una elevació de 70 centímetres del punt d'il·luminació per «incrementar la uniformitat i el confort visual».

Una xarxa molt extensa

Els 200 bàculs que s'han comprat serviran per poder fer substitucions. El regidor d'Enllumenat, Alfons Hererra, ha recordat que el Vendrell té «una xarxa molt extensa» formada per 11.600 punts de llum. Herrera afegeix que cada any es trenquen una trentena de bàculs per accidents, «a més dels que es degraden per òxid», una circumstància agreujada pels «orins de gossos».

El regidor ha apuntat que també s'han comprat tres tipus de lluminàries solars per fer proves a les zones d'esbarjo de gossos. També es poden utilitzar com a reforç de l'enllumenat existent. Segons Herrera, en ser una tecnologia nova «es farà una avaluació dels diferents fabricants i models» per poder veure quin s'adapta millor.