La platja de Sant Salvador del Vendrell.

El Vendrell renuncia a les banderes blaves per les seves platges

La regidora de Platges aposta per impulsar «altres accions»

Les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs no tindran aquest any 2021 la bandera blava. La regidora de Turisme i Platges, Bàrbara Peris, ha explicat al programa 'Per què?' de Televisió el Vendrell que aquest any s'ha decidit no fer la sol·licitud a l'associació que s'encarrega d'atorgar-les, i prioritzar «altres accions».

Segons Peris, la regidoria es troba ara més enfocada a treballar en el «pla de gestió de les platges» i en fer diferents «canvis en la vegetació, per mantenir la flora i la fauna». «No cal que ens vinguin a dir que les platges són maques, ja ho sabem», ha afegit la regidora.

Crítiques a la decisió

El Vendrell havia demanat aquest distintiu els últims 32 anys i sempre l'havia rebut, tret d'un parell d'anys en els quals no es va aconseguir per la platja de Sant Salvador. Peris ha confirmat que, junt amb el distintiu, s'obté una subvenció, que enguany tampoc es tindrà. Les banderes blaves es donen valorant aspectes com la seguretat, les condicions higièniques o l'accés a les platges del litoral.

La decisió de renunciar a obtenir-les ja ha comportat algunes crítiques com la que ha fet el regidor d'ERC Lluís Navarrete, que ha preguntat a l'alcalde si aquesta era «la millor decisió pel sector turístic i comercial» en un any de crisi com l'actual. Navarrete també ha criticat la manca de «transparència» de l'Ajuntament, ja que el termini per demanar les banderes va finalitzar fa «tres mesos» i fins ara no s'havia dit res.

També la Xarxa Vendrellenca s'ha mostrat disconforme amb la decisió, que veuen negativa pel turisme del municipi. L'entitat creu que ara «no és el moment de fer experiments com aquest», en referència a la crisi econòmica derivada del coronavirus, i lamenta que no hi hagi un «pla clar i explicat a tots els afectats» com a alternativa.