El pont de França del Vendrell.

El Vendrell reobre el pas pel renovat Pont de França

Els treballs segueixen a la plaça de França i al carrer de la Cristina Baixa

El Vendrell ja ha reobert de forma completa el pas pel Pont de França, un cop finalitzades les obres de renovació d'aquesta important infraestructura. Els treballs, que van començar a finals d'agost, han reconvertit el pont en un espai de plataforma única. D'aquesta manera, ha quedat integrat a l'illa de vianants, com una continuació del carrer de les Quatre Fonts.

El vial manté les mateixes voreres que ja tenia, que ara queden al mateix nivell que el pas central. Durant setmanes, els treballs al pont han fet que només es pogués circular per un petit pas al lateral. En moments concrets inclús ha quedat completament tallat, la qual cosa obligava a fer una volta considerable per creuar la riera.

Des de fa uns dies, però, les obres ja s'han donat per acabades, i el pas s'ha reobert a la totalitat del pont. L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat un acte de celebració de la reobertura per aquest dissabte 26 de novembre a les dotze del migdia. Els treballs segueixen a la plaça de França i al carrer de la Cristina Baixa, que també passaran a formar part de l'illa de vianants.

Connectant el Vendrell i el Tancat des del 1888

El Pont de França va ser el primer que va connectar el Vendrell amb el barri de França per sobre de la riera de la Bisbal. De fet, durant prop de cent anys, aquest va ser l'únic pont que connectava els dos costats de la riera. No va ser fins als anys vuitanta del segle XX que es va fer el segon pont, conegut com a Pont Nou.

El barri de França era a la segona meitat del segle XIX un barri de pagesos. Quan plovia molt, quedaven aïllats del centre del Vendrell per l'aigua que baixava per la riera. El problema es va resoldre amb la construcció del pont, que va finançar la Diputació de Tarragona. 

L'Ajuntament del Vendrell va recepcionar l'obra el 15 d'agost del 1888, amb un concorregut acte d'inauguració. L'última actuació de rellevància al pont s'havia fet als anys noranta, quan es va renovar el paviment de les voreres.