Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

El Vendrell se situa en risc molt baix de rebrot de coronavirus per primer cop en més d'un any

La situació al conjunt de la comarca també és molt favorable, amb tretze dels catorze municipis amb risc baix o molt baix

Bones notícies les que arriben al Vendrell i al conjunt del Baix Penedès en relació amb el coronavirus. La tendència descendent que es manté des de finals de juliol situa a gairebé tots els municipis en risc de rebrot baix o molt baix. Una situació que feia més d'un any que no es veia.

El Vendrell, en risc molt baix

La situació favorable es pot constatar amb les dades que presenta el Vendrell, el municipi amb més població de la comarca. L'últim informe del Departament de Salut d'aquest dilluns 4 d'octubre situa el risc de rebrot en 25 punts, és a dir, molt baix. Cal remuntar-se fins al 26 de setembre del 2020 per trobar una xifra tan baixa.

Els cinc casos detectats els últims set dies i el minso 0,81% de proves positives confirmen la baixa transmissió que hi ha actualment. Al Vendrell, el 78% de la població de més de dotze anys ja ha rebut la pauta completa de vacunació, i algunes residències apliquen ja la tercera dosi. Tot això ha contribuït al fet que les dades siguin molt bones, tot i que encara queden tres persones hospitalitzades.

Només Calafell en risc alt 

El bon comportament de la pandèmia es reprodueix a tota la comarca, on tretze dels catorze municipis es troben en risc baix o molt baix. Només Calafell presenta un risc alt, amb 144 punts, tot i que el nombre de contagis tampoc és molt elevat. Això fa que ara mateix el risc de rebrot al Baix Penedès sigui de 48 punts (baix), amb una positivitat de només l'1,48%.