Pancarta contra l'obertura d'una benzinera al Vendrell.

El Vendrell suspèn la concessió de llicències per obrir noves gasolineres

L'Ajuntament ha d'impulsar una modificació urbanística que estableixi on es poden obrir aquestes estacions

L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat una moratòria de noves llicències per a gasolineres i estacions de servei al municipi. La mesura ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els partits al ple celebrat aquest dilluns 2 d'agost. Durant un any, doncs, no es podran concedir noves llicències per a aquesta activitat.

La mesura sorgeix després que un grup de veïns de la zona dels Bulevards protestés pel projecte d'obertura d'una benzinera a pocs metres dels seus domicilis. A més a més, els veïns lamentaven que hi havia dues benzineres més projectades a la zona. Des de l'Ajuntament van dir en aquell moment que no tenien «un gran marge de maniobra» per regular aquesta activitat.

El transport de mercaderies perilloses

Però el tema es va posar en mans dels serveis jurídics i també de Protecció Civil. Aquests han fet un informe en el qual remarquen que aquests serveis no haurien d'estar a prop de les zones de transport de mercaderies perilloses. Les benzineres projectades estaven a poca distància de les vies del tren, amb el qual no complirien aquest requisit.

D'aquesta manera, emplacen el consistori a fer una modificació urbanística que estableixi on i com es poden instal·lar aquests negocis. La suspensió de llicències és per a tot el municipi i per un any, tot i que es podria prorrogar un any més. Mentrestant, s'ha de fer la modificació puntual del POUM per fixar on es poden ubicar aquestes activitats.