El pont de França del Vendrell.

El Vendrell treu a licitació les obres del Pont de França i el carrer de la Cristina Baixa

Ambdós vials passaran a ser per a vianants, com una continuació del carrer de les Quatre Fonts

La transformació urbana del centre del Vendrell continua. La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns 22 de novembre la licitació de les obres del Pont i la plaça de França, i les del carrer de la Cristina Baixa. El pressupost inicial és d'1,4 milions d'euros.

Les obres han de servir per convertir aquests vials en zones exclusives per a vianants, com una continuació del carrer de les Quatre Fonts. Des de l'Ajuntament ja van avançar fa uns dies que els nous treballs s'enllaçaran amb els d'aquest vial, que han d'estar llestos al febrer.

Unir les dues bandes de la riera de la Bisbal

Amb aquest projecte, el consistori vol unir les dues bandes de la riera de la Bisbal, per «facilitar la mobilitat a peu i en bicicleta». Ja fa diverses setmanes que es va tallar el trànsit de vehicles pel Pont de França, que ara s'ha desviat cap a l'avinguda de Catalunya.

La intenció és que tant el pont com el carrer de les Quatre Fonts siguin de plataforma única.Pel que fa al carrer de la Cristina Baixa, la seva remodelació és una de les més esperades pels veïns. Aquest és un carrer amb voreres molt estretes, per les quals no poden passar cotxets o cadires de rodes.

A més, per aquesta via hi circulen vehicles a gran velocitat, la qual cosa suposa un perill pels vianants. Ja fa tres anys que un grup de veïns va constituir una comissió de treball per demanar millores en aquest carrer. Aquests treballs volen donar resposta a les demandes dels veïns. 

Paral·lelament, continuen les obres a l'avinguda de Jaume Carner per culminar el carril bici que ha d'arribar fins a l'estació de trens. El primer tram del carril ja està en funcionament i va de la carretera de Tarragona fins a la zona escolar