Kenneth Martínez i Josep Pallarès, signant l'acord entre el consistori i la URV.

El Vendrell i la URV reforcen els lligams per millorar la projecció al territori

Ambdues parts coincideixen que cal una millora de les instal·lacions de la seu universitària de Coma-ruga

L'Ajuntament del Vendrell i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han signat aquest divendres un conveni de subvenció i de l'addenda d'utilització del Pavelló de Santa Maria del Mar de Coma-ruga. L'acord ha de servir per reforçar els lligams entre el consistori i la universitat, amb l'objectiu de «potenciar la projecció al territori».

La seu universitària de la URV a Coma-ruga compta amb prop de 700 alumnes que imparteixen els graus d'Infermeria i Magisteri Infantil. Les instal·lacions situades al costat de l'Alberg de Santa Maria del Mar tenen ja més de vint anys i necessiten una actualització. Aquesta és una necessitat reconeguda per les dues parts, que s'han compromès a buscar finançament per resoldre les mancances.

El repte de modernitzar les instal·lacions

«Tenim el repte de millorar les instal·lacions per així consolidar aquests ensenyaments», ha remarcat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. El rector de la URV, Josep Pallarès, ha afegit que els espais de la seu vendrellenca s'han de «modernitzar». Només així es podrà pensar en un creixement dels estudis universitaris a la capital del Baix Penedès.

Un altre dels problemes que cal resoldre a llarg termini és la manca d'espais per poder fer aquest creixement. Aquest ha estat un dels motius pels quals les noves places del Grau d'Infermeria creades aquest curs s'han acabat oferint en una nova seu a Vilafranca. L'altre objectiu manifestat és el de millorar la projecció de la seu universitària del Vendrell al territori.