L'edifici inacabat del Tancat on es preveia fer un nou casal d'avis.

El Vendrell valora que el casal d'avis inacabat del Tancat esdevingui la nova caserna de policia

L'edifici es troba a mitges des de fa nou anys i el consistori creu que seria una bona opció

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha avançat que ja hi ha sobre la taula una opció per ubicar la nova caserna de la policia local. Es tracta de l'edifici inacabat que hi ha al costat de l'escola Marta Mata, a prop de la zona escolar. Aquest espai es va començar a construir per ser un casal d'avis, però les obres es van aturar el 2012 per manca de finançament.

Des d'aleshores, l'edifici ha quedat a mig fer i a la intempèrie, essent objecte d'actes vandàlics en nombroses ocasions. A principis del 2020 es van haver de tapiar diverses parts per evitar l'accés de gent al seu interior. A banda de ser perillós, també s'hi feien destrosses.

Descentralitzar els serveis

Tant Martínez com els comandaments del cos veuen amb bons ulls que l'edifici esdevingui la nova caserna. L'actual, situada a la carretera de Barcelona, presenta nombroses deficiències que han provocat les queixes dels sindicats policials. Per fer realitat el trasllat caldria abans adaptar el projecte actual que preveu fer el casal d'avis.

L'alcalde remarca que l'obertura d'instal·lacions municipals en altres punts del municipi allunyats del centre també seria beneficiós. «Permetria traslladar activitat econòmica cap a llocs on ara no n'hi ha», apunta. També serviria per descentralitzar els serveis, tal com es vol fer amb l'obertura d'una oficina de policia a la platja.

Pel que fa al projecte per fer el nou casal d'avís, des del govern local creuen que seria preferible ampliar els actuals. «La gent gran tampoc veu clar desplaçar-se tan lluny i els actuals casals tenen capacitat d'ampliació», assevera el batlle. La nova caserna, amb tot, no es preveu que pugui ser una realitat el 2022, ja que cal fer obres per acabar l'edifici.

La policia local del Vendrell ocupa l'actual caserna des del 1997, en un espai on abans hi havia l'estació d'autobusos. Des de l'Ajuntament afegeixen que, quan marxi la policia, aquestes instal·lacions seran usades per la regidoria de Via Pública.