L'antic cinema teatre Brisamar de Coma-ruga.

El Vendrell vol fer de l'antic cinema Brisamar un espai «d'esport i de salut»

Amb l'avantprojecte es podrà saber si l'edifici es pot rehabilitar o cal fer-lo de nou com el Tabaris

La regidoria de Platges i Turisme del Vendrell està treballant en un projecte per a l’edifici de l’antic cinema Brisamar de Coma-ruga. Segons ha avançat la regidora Bàrbara Peris, el projecte porta el nom de ‘Brisamar, cos i ment’, i vol potenciar aquest equipament que està en desús des de fa deu anys. El consistori buscarà fons europeus per poder tirar el projecte endavant.

«Pensem en un espai per tractar el benestar del cos i de la ment, que porti visitants durant tot l’any», ha explicat Peris. Tot i que la regidora apunta que ja fa mesos que es treballa en el projecte, de moment no s’ha donat més informació. Segons Peris, quan l’avantprojecte estigui fet es donaran més detalls.

Rehabilitar-lo o fer-lo de nou?

Una de les incògnites que s’ha de resoldre amb l’avantprojecte és si l’edifici es pot rehabilitar o si el seu estat actual ho fa impossible. L’antic Brisamar fa deu anys que està tancat i en desús, i s’ha anat deteriorant tant a l’exterior com a l’interior. A vegades ha calgut tancar el seu perímetre per la caiguda d’elements de la façana.

Si els danys de l’estructura fossin massa grans, caldria fer una actuació similar a la del Tabaris, que es va enderrocar per fer-lo de nou. De moment, Peris no ha volgut avançar res i ha emplaçat a la redacció de l’avantprojecte per conèixer l’estat de l’edifici. L'any passat sí que es van restaurar els dos mosaics de Santiago Padrós que hi ha a la seva façana.

Més de seixanta anys d’història

El cinema teatre Brisamar va ser construït el 1961 a l’avinguda de Coma-ruga que porta el mateix nom. Amb capacitat de fins a 700 espectadors, va estar regentat primer per la Societat Hotelera Brisamar SA. Després de diversos canvis de titularitat, el 1975 va ser adquirit per Joan Toldrà, que el va gestionar durant més de trenta anys.

A les sessions de cinema s’hi sumaven també concerts i altres activitats, fins al punt que es va fer una ampliació amb dues sales més. El 2008, els problemes econòmics van fer que l’Ajuntament el comprés per 1,2 milions d’euros, impedint que l’edifici sortís a subhasta. Va funcionar durant quatre anys més, però la impossibilitat de fer-hi les reformes necessàries va dur al seu tancament definitiu el juny del 2012.

Durant deu anys, l’edifici ha anat patint un deteriorament important, mentre els veïns de la zona demanaven que es recuperés aquest patrimoni. Quan l’Ajuntament va rebre els fons FEDER pel projecte de millora de Coma-ruga, es van prioritzar les actuacions al centre del nucli i al Tabaris. Des del consistori van dir aleshores que quan les obres del Tabaris estiguessin llestes, s’encararia el futur del Brisamar.