Josep Maria Adserà, entregant l'avantprojecte d'ampliació de l'Hospital a Kenneth Martínez.

El Vendrell vol que el Govern financi l'obra de l'hospital amb inversions ordinàries

L'Ajuntament traslladarà la petició al conseller de Salut després de la negativa dels fons Next Generation

La denegació dels fons Next Generation per finançar les obres d'ampliació de l'Hospital del Vendrell ha caigut com una galleda d'aigua freda. Tot i això, des de l'Ajuntament del Vendrell han assegurat que no llencen la tovallola i que seguiran «pressionant» per aconseguir els recursos necessaris

«No entrarem a valorar per què la Generalitat té altres prioritats, nosaltres seguirem pressionant com fins ara», ha expressat l'alcalde, Kenneth Martínez. En aquest sentit, ja ha avançat que demanarà al Govern que la necessària ampliació es financi amb recursos ordinaris. «Si no és amb els fons europeus, doncs haurà de ser amb inversions ordinàries al pressupost del 2023», ha remarcat.

Des del consistori ja han demanat una reunió directa amb el conseller de Salut de la Generalitat per traslladar aquesta demanda. Segons Martínez, la petició es farà amb «respecte, però amb contundència». L'alcalde del Vendrell ha recordat que el Govern català té un «compromís» amb la comarca «que ha de complir».

En aquest sentit, creu que l'ampliació de l'hospital és el projecte que simbolitza aquest compromís. «Si volen revertir aquest dèficit de serveis de la comarca, aquesta és la manera de demostrar-ho», segons Martínez. El projecte d'ampliació de l'hospital té un cost previst d'uns 40 milions d'euros, dels quals s'esperava cobrir una bona part amb els fons Next Generation.

Una ampliació innegociable

Des de la Xarxa Santa Tecla han reiterat en diverses ocasions que l'ampliació s'ha de fer amb els recursos que calguin. El projecte presentat als fons europeus preveia una ampliació de 9.000 metres quadrats, un 30% més de la superfície que ocupa actualment el centre. Havia d'estar enllestit abans de l'any 2026.

L'Hospital del Vendrell fa anys que espera una ampliació que és vital per al seu futur. El centre està saturat i no pot donar resposta a l'actual demanda del territori. Els professionals sanitaris han alertat diverses vegades de l'esgotament que pateixen per la sobrecàrrega de feina.