El primer tinent d'alcalde del Vendrell, Christian Soriano.

El Vendrell vol impulsar un servei gratuït d'atenció psicològica per als més joves

Es farà a través d'un conveni amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla

El Vendrell impulsarà al llarg d'aquest any 2022 un servei gratuït d'atenció psicològica per als joves d'entre quinze i trenta anys. Així ho ha anunciat aquest dilluns 10 de gener el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano. És un dels projectes que el consistori vol desenvolupar aquest any en el marc del programa 'El Vendrell Avança'.

Soriano ha remarcat que la pandèmia ha agreujat aquests problemes, recordant que el suïcidi «és la segona causa de mortalitat entre els joves». «És un problema latent al municipi i a tot el país, i no es pot amagar», ha emfatitzat el regidor. Però aquesta necessitat d'atenció topa amb la manca de professionals que té disponibles la sanitat pública.

«Espanya té una de les ràtios més baixes de psicòlegs, amb només quatre per cada 100.000 habitants», ha afirmat Soriano. Una xifra que es troba molt per sota de la mitjana europea, que és de divuit psicòlegs. Això empeny molts joves cap a la sanitat privada, un circuit al qual no tothom té accés.

Conveni amb Santa Tecla

Per aquest motiu l'Ajuntament del Vendrell està treballant en un conveni amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla per incrementar aquesta atenció. L'objectiu és que tots aquells joves d'entre quinze i trenta anys que necessitin atenció psicològica la puguin obtenir de forma gratuïta. L'únic requisit és que estiguin empadronats al Vendrell.

El primer tinent d'alcalde no ha volgut avançar quan podrà estar disponible el servei ni quin cost pot representar pel consistori. «Primer hem de tancar el conveni i després veure la demanda que tenim», ha apuntat. Soriano calcula que a la ciutat hi ha prop de 12.000 joves amb aquestes edats.

Campanya de bons i pressupostos participatius

El govern també ha anunciat altres iniciatives que es desenvoluparan aquest 2022 en el marc del mateix programa. Una és la segona edició dels bons de descompte al comerç local, que van tenir una molt bona rebuda el passat novembre. Aquest any se'n faran dues edicions, una al mes de març i una altra al novembre.

També es preveu impulsar els primers pressupostos participatius, amb 200.000 euros que es destinaran a propostes fetes pels ciutadans. Entre el gener i el març es faran diverses sessions informatives per explicar com es podrà prendre-hi part. Un tercer projecte és la instal·lació d'un parc 'agility' per a gossos a l'àrea d'esbarjo del Mas d'en Gual.