El torrent dels Aragalls, a Sant Salvador.

El Vendrell vol reconvertir el torrent dels Aragalls de Sant Salvador en un passeig arbrat

Serà la primera fase d'un projecte per unir el Vendrell i les platges, repensant la via verda

L'Ajuntament del Vendrell ha iniciat un seguit d'actuacions per potenciar la mobilitat sostenible a dins del municipi. L'actualització de l'inventari de camins va ser el primer pas per impulsar una xarxa de mobilitat lenta per connectar els diferents nuclis.

Una de les actuacions que ja es troba en la fase inicial és la d'arranjar el torrent dels Aragalls, al nucli de Sant Salvador. Tal com ha avançat TV el Vendrell, l'objectiu és que aquest espai que uneix l'avinguda del Parlament i la plaça del Pessebre esdevingui un eix cívic

Un passeig arbrat

La regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Núria Rovira, ha afegit a TarragonaDigital que el torrent s'ha de reconvertir en «un passeig arbrat». «Creiem que cal començar a dotar d'ombra els nuclis de platja, amb espais per moure's a peu i amb bicicleta», ha apuntat Rovira.

A la pràctica, aquesta actuació significaria donar continuïtat a la via verda que uneix el centre del Vendrell amb Sant Salvador. Una via verda que finalitza a l'avinguda del Parlament de Catalunya. Just a l'altra banda de l'avinguda és on comença el torrent dels Aragalls, que arriba fins a la plaça del Pessebre, al davant de mar.

Tot i que actualment aquest torrent es pot recórrer a peu, el consistori vol que esdevingui un passeig més transitable. Alhora, es vol plantar nou arbrat per dotar d'ombra el recorregut. En aquests moments ja s'ha adjudicat l'avantprojecte, i Rovira afirma que es vol desenvolupar de forma conjunta amb l'ACA.

Repensar la via verda

El projecte no se centra, només en el torrent, sinó que en posteriors fases englobarà l'avinguda del Parlament i la mateixa via verda. La regidora creu que cal repensar tant l'avinguda com la via verda. En el cas de l'avinguda, la idea és fomentar més zones verdes i intercanviar de cantó el carril bici i els aparcaments de cotxes.