Gemma Ventura, amb el premi Josep Pla.

La vendrellenca Gemma Ventura guanya el premi Josep Pla de narrativa

'La llei d'hivern' representa el debut de la periodista i es publicarà l'1 de febrer

La periodista Gemma Ventura (el Vendrell, 1990) ha guanyat el 55è premi Josep Pla, en una cerimònia celebrada aquest divendres 6 de gener. Ventura s'havia presentat al certamen amb la novel·la 'La llei de l'hivern' i sota el pseudònim de Laura Vallclara.

La mort del seu avi és el punt de partida d'aquesta novel·la, que l'editorial Destino publicarà el dia 1 de febrer. El jurat n'ha destacat el seu «lirisme extraordinari», que l'ha fet valedora del guardó. 

La novel·la, escrita parcialment a Escòcia, se situa en un poble imaginari que «asfixia» els seus personatges i reflecteix «les tares del món d'avui». Segons l'escriptora, no és una novel·la autobiogràfica, més aviat «una mentida plena de veritats».

Gemma Ventura és mestra i periodista. Treballa al digital cultural 'Catorze', tot i que ha col·laborat en altres mitjans, com Televisió el Vendrell. Ventura s'ha especialitzat en les entrevistes en profunditat i els últims anys ha conduït diferents cicles al Vendrell, centrats en el món de la música o l'educació.

El 2020 va ser l'autora de la lletra de l'himne que es va fer per la capitalitat de la cultura catalana del Vendrell. També ha estat vinculada al món de la música.