El grup del Vendrell Guardafuegos.

Els vendrellencs Guardafuegos publiquen dues noves cançons en format acústic

S'han enregistrat als estudis La Casamurada del Baix Penedès

El grup vendrellenc Guardafuegos publica aquest divendres 17 de juny un maxi-single amb dues noves cançons. Es tracta dels temes 'Haciendo Planes' i 'Entre tú y yo', que provenen d'una sessió feta als estudis La Casamurada el passat mes de març. Els del Vendrell editen els dos temes en format digital, a través de diferents plataformes com Spotify o Amazon Music, així com al seu Bandcamp.

Les dues cançons són habituals als seus directes, però fins ara no havien estat enregistrades en estudi. El grup les va gravar en un sol dia en una sessió que es va fer pràcticament de forma completa en directe. L'elecció del format acústic no és gratuïta, ja que aquest és un altre dels vessants que ofereix la formació en els seus concerts.

Vídeo i concerts d'estiu

El llançament d'aquests dos temes s'acompanya d'un vídeo de la cançó 'Haciendo planes', gravat per Andreu Robusté al local d’assaig de la formació. Amb aquest maxi-single, Guardafuegos dona el tret de sortida al tram estiuenc de la gira de presentació del seu últim disc, 'Lo que tenga que ser'. Entre d'altres, han anunciat actuacions a Llorenç del Penedès (9 juliol), el Vendrell (14 juliol) i Cunit (31 juliol).

També actuaran en llocs com Vilanova i la Geltrú, Vila-seca o Sant Feliu de Guíxols, entre d'altres. 'Lo que tenga que ser' va ser publicat el passat 2021 en format físic (LP i CD) i digital. La presentació del disc va tenir lloc al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell i després el grup ha estat tocant per diferents punts del país.

La gira els ha portat a llocs com Sabadell, el Moncayo, Tarragona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Barcelona, Madrid o Vilafranca. El 14 de juliol actuaran al Vendrell en el marc del cicle 'Sent la música', junt amb la banda Petit Comitè. El concert es farà a l'avinguda del Tancat de la Plana, al davant de l'antiga casa de Benvingut Socias