Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament del Vendrell.

Verónica Moreno demana que l'alcalde del Vendrell destitueixi Alfons Herrera

La regidora de Podem no accepta les explicacions del regidor socialista

La polèmica que va provocar un final abrupte a l'últim ple municipal del Vendrell segueix oberta. Aquest dimarts 1 de març, la regidora de Podem, Verónica Moreno, ha comparegut davant els mitjans per demanar la destitució d'Alfons Herrera. Moreno creu que les explicacions que li ha donat el regidor socialista no han estat adequades.

«Ell només s'ha disculpat pel que considera un malentès. Això no són disculpes i deixa ben clar que encara no sap per què ho ha de fer», ha apuntat Moreno. Per la regidora de Podem «no pot ser que un càrrec públic tingui aquest comportament», que ha relacionat amb altres actituds que «pateixen diàriament les dones».

Per aquest motiu, Moreno ha demanat a l'alcalde, Kenneth Martínez, que intervingui i destitueixi el regidor de Via Pública. «No pot ser que segueixi tenint una responsabilitat política, perquè no és el primer cop que passa una cosa així», ha conclòs Moreno. La resta de grups de l'oposició han donat suport de forma presencial a la portaveu de Podem.

Una situació que va provocar un final abrupte del ple

El conflicte es va originar durant una intervenció de Verónica Moreno al ple d'aquest passat dilluns. En un moment donat, Moreno va demanar més atenció a Herrera perquè el regidor estava parlant mentre ella intervenia. Tal com es pot escoltar a l'àudio de la gravació, Herrera li respon que no se l'entén «perquè parla molt malament».

La portaveu de Podem va demanar una disculpa a Herrera que no va arribar, i va acabar marxant del ple. La resta de regidors de l'oposició (SP-ERC, Primàries i Junts) també van seguir els seus passos. Davant aquesta situació, el ple es va donar per acabat, ja que les mocions que quedaven per debatre eren de l'oposició.

L'endemà, Herrera va trucar a Moreno i també va comparèixer a la televisió local per donar explicacions. El regidor va afirmar que es referia «al baix to» que emprava Moreno i va negar qualsevol altra connotació en les seves paraules.