Moment del naixement d'un pollet de corriol al Baix Penedès.

Vídeo: el preciós naixement d'uns pollets de corriol camanegre al Baix Penedès

El grup ecologista Geven capta el moment en què desclouen diversos ous en una platja

El Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (Geven) ha difós unes magnífiques imatges del naixement d'uns pollets de corriol camanegre. El vídeo s'ha enregistrat aquesta setmana al Baix Penedès, amb una càmera fixa col·locada pocs dies abans de l'eclosió dels ous. 

El Geven va comptar amb el permís del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat per fer l'enregistrament. Una gravació que es contextualitza en el seguiment de la població de corriol camanegre que el grup ecologista està fent aquest 2022. Aquest dijous 23 de juny les ha difós a través de YouTube.

Les imatges capten el moment en què s'obren diversos ous d'una posta en una platja de la comarca. Segons el Geven, les postes del corriol acostumen a ser de tres ous. Al cap de poques hores del naixement, els pollets ja abandonen el niu.

Una nombrosa població de corriol camanegre

Al Baix Penedès hi ha una de les poblacions més grans de corriol camanegre, una espècie que està protegida. Els últims anys han augmentat molt les zones de criança d'aquesta au al Vendrell, Calafell i Cunit. Una tendència que es va disparar l'any 2020, ja que el confinament va beneficiar la presència d'aquesta espècie a les platges.

I és que la pressió humana i la presència de gossos o gats fan que moltes postes s'acabin perdent, tal com avisen des del Geven. Fa aproximadament un mes es va haver de salvar un poll de corriol que havia estat atacat per un gos a Calafell.

Per això des del grup ecologista demanen que es respectin les zones abalisades que hi ha les platges, que protegeixen els espais de criança. Un dels principals es troba a la zona de les Madrigueres, a la platja de Sant Salvador. Aquest espai en concret tindrà limitat el pas de persones durant la revetlla de Sant Joan, tal com ha avançat el Geven.