Jaume Casañas.

Una vintena d'alcaldes del Penedès se situen a l'òrbita del nou partit penedesenc

La formació es podria presentar en societat a principis del 2022

El nou partit penedesenc que va anunciar fa uns dies l'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, va agafant forma. El batlle cunitenc ha apuntat aquest dilluns 13 de desembre que una vintena d'alcaldes de la vegueria hi donarien suport.

Alguns dels noms que ja es coneixen, a banda de Casañas, són els batlles de Torrelles de Foix, Sant Jaume dels Domenys, Castellví de la Marca i Guardiola de Font-Rubí. Alguns d'ells han abandonat recentment el PDeCAT. Tot i això, Casañas explica que el projecte és «transversal» i no només inclou antics membres del PDeCAT o Junts.

«Des de la societat civil»

«El projecte ha de ser un espai de reflexió política que surti de la societat civil, i no només de les institucions», ha remarcat Casañas. En aquest sentit, els seus impulsors ja s'han reunit amb algunes de les plataformes reivindicatives del territori. Apunten que la resposta que estan rebent de la societat civil és «molt bona».

L'alcalde de Cunit recorda que el Penedès té «reptes enormes els pròxims deu anys» als quals cal donar resposta. Entre ells cita la mobilitat, la MAT o la recerca d'inversions. Davant la manca de resposta dels partits tradicionals, creuen que cal articular una formació que faci del Penedès «el territori que volem». 

Les eleccions municipals del 2023

«O tenim una veu forta o passarà com sempre, faran i desfaran el que vulguin des de Barcelona», ha avisat Casañas. La formació té la mirada posada, en primer lloc, a les eleccions municipals del 2023. Si tot va bé, el partit es podria presentar a principis de l'any vinent, un cop passades les festes de Nadal.

Jaume Casañas era, fins fa poc temps, president territorial del PDeCAT, formació que ha abandonat recentment. El nou projecte vol sumar l'adhesió d'entitats com la Plataforma per una Vegueria Pròpia. Un dels seus objectius és poder desplegar de forma efectiva la Delegació del Govern al Penedès.