Una autocaravana estacionada en un municipi de costa.

Vuit pobles del Baix Penedès aposten per potenciar el turisme d'autocaravanes

Des del Consell Comarcal demanen que la Diputació cofinanci el projecte

Albinyana, l'Arboç, Banyeres del Penedès, Bonastre, Cunit, la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Bellvei són els vuit pobles del Baix Penedès que estan impulsant un projecte per potenciar el turisme d'autocaravanes a la comarca. Es tracta d'un projecte que s'emmiralla en el que s'ha dut a terme a la comarca veïna de l'Alt Penedès, on el Consorci de Promoció Turística ha habilitat dotze àrees destinades a l'aparcament d'aquests vehicles.

És un programa que forma part d'Enoturisme Penedès, un organisme on el Baix Penedès també hi està representant, raó per la qual la comarca vol crear la seva pròpia xarxa d'aparcaments pel turisme 'camper'. Actualment, el municipi de Bellvei ja disposa d'una àrea d’acollida d'autocaravanes, i l'objectiu és que aquest espai es pugui reproduir als altres set municipis participants.

Suport econòmic de la Diputació

Per fer realitat el programa, el Consell Comarcal del Baix Penedès, sota la direcció del seu conseller de Turisme, Jaume Casañas, ha demanat suport a la Diputació de Tarragona perquè cofinanci el projecte. Casañas creu que aquesta fórmula pot ajudar a potenciar el turisme d'interior, ja que permet viatjar «sense aglomeracions i sense horaris», descobrint la comarca «amb la seguretat de sentir-se protegits i lliures».

El turisme d'autocaravana ha experimentat un augment els últims anys, com una manera alternativa de viatjar defugint el turisme de masses. La demarcació de Tarragona preveu impulsar diverses xarxes per donar resposta a aquesta demanda, per bé que la majoria de projectes encara estan a les beceroles.