Entrada de l'Hospital Comarcal del Vendrell

La Xarxa Santa Tecla preveu que l'Hospital del Vendrell estigui ampliat el 2026

Ja s'ha presentat la sol·licitud per obtenir la llicència municipal per fer les obres

La Xarxa Santa Tecla preveu que l'ampliació de l'Hospital del Vendrell sigui una realitat el 2026. El calendari dels fons Next Generation marca que els projectes que es beneficiïn d'aquest finançament han d'estar acabats el 31 de desembre del 2025. La idea és que ja estiguin en funcionament el 2026.

Seguint aquest calendari, des de la Xarxa ja han demanat aquest dimecres 15 de juny la llicència municipal per iniciar les obres. El seu director general, Joan Maria Adserà, ha entrat formalment al registre de l'Ajuntament del Vendrell la sol·licitud. D'aquesta manera, si es confirma que aquest projecte rep diners dels fons Next Generation, els treballs podrien començar a principis del 2023.

Un 30% més gran

L'esperat projecte d'ampliació de l'Hospital del Vendrell preveu un creixement de 9.000 metres quadrats, gairebé un 30% més que les dimensions actuals. Es tracta d'una ampliació de les consultes externes, les urgències, l'hospitalització i el bloc quirúrgic. S'allargarien cap a la part posterior de l'hospital.

El cost del projecte es xifra en més de 40 milions d'euros, raó per la qual és necessari que es rebin els fons europeus. Joan Maria Adserà ha apuntat que no preveu cap altre escenari que no sigui que es rebi aquest finançament. «La necessitat està reconeguda per part de tothom, i l'ampliació s'ha d'executar sí o sí», ha afirmat.

Tres anys per fer les obres

La Xarxa Santa Tecla va presentar l'avantprojecte als Next Generation juntament amb el Departament de Salut, que el va integrar en el seu Pla de Salut. S'espera que la resolució arribi en els pròxims mesos, de manera que abans d'acabar el 2022 ja se sabrà si es compta amb aquest finançament. Després, es tindran tres anys per fer tots els treballs. 

Tal com ja es va avançar fa un any, l'ampliació suposaria crear una unitat de crítics —ara inexistent— amb deu llits. També es farien dinou nous boxs d'urgències, dinou consultes externes noves, i uns setanta llits més d'hospitalització. Adserà s'ha mostrat convençut que aquest projecte «canviarà l'estatus de l'hospital» i aturarà la marxa de professionals, un dels problemes actuals que denuncien els treballadors.

El director de la Xarxa Santa Tecla també ha avançat que estan en converses amb l'Ajuntament per ampliar el pàrquing. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha celebrat que s'hagin iniciat ja els tràmits perquè l'ampliació del centre sigui una realitat.

Josep Maria Adserà, entregant l'avantprojecte d'ampliació de l'Hospital a Kenneth Martínez.
La Xarxa Santa Tecla ja ha demanat la llicència d'obres a l'Ajuntament. | BP Diari