El carril bici del Vendrell, al pas per l'estació de busos.

La Xarxa Vendrellenca considera un error que el carril bici passi per l'avinguda de Jaume Carner

L'entitat remarca que el tram de l'estació d'autobusos és «poc segur»

La Xarxa Vendrellenca ha elaborat un informe sobre el nou carril bici que uneix la zona escolar del Vendrell amb el centre de la ciutat. L'entitat que aglutina diverses associacions de veïns ha criticat diversos aspectes del traçat, que creu que són erronis o millorables.

Un dels punts que veu més complicat és el tram que passa per davant l'estació de busos del Vendrell, que creuen que és «poc segur». En aquest tram el carril bici passa entre una de les andanes de l'estació i l'avinguda de Jaume Carner. Es tracta d'un punt amb una elevada circulació de vehicles.

El tram de l'estació d'autobusos

Des de la Xarxa assenyalen errades en el disseny del carril en aquest tram. Una d'elles és que es faci servir un únic carril de dues direccions al pas per l'andana, una situació motivada per la manca d'espai. Creuen que no queda clar quina direcció té preferència.

També pensen que això pot provocar que alguns ciclistes acabin usant el carril d'ús exclusiu per a busos. Una cosa que, tal com ha pogut comprovar aquest mitjà, ja està passant. Des de la Xarxa tampoc estan d'acord que el carril acabi dirigint els usuaris cap a la vorera del Centre Cívic.

Traçat alternatiu pel Puig i el Pèlag

Per tot plegat creuen que és «un error» que el carril passi per una via tan «congestionada» com és l'avinguda de Jaume Carner. En el seu lloc proposen que el carril bici passi per l'altra banda de la via del tren, pel barri del Puig i el Pèlag. Això comportaria que el pas soterrani de l'avinguda de Jaume Carner cap al Puig fos d'ús exclusiu per a les bicicletes.

Altres propostes que recull l'informe són l'ampliació de la vorera a la zona dels jutjats o que la policia local faci controls específics. També demanen que la senyalització horitzontal del carril s'inclogui en la nova ordenança de circulació.