L'edifici de RTV el Vendrell.

La Xarxa Vendrellenca considera «inacceptable» la situació de la televisió local

La plataforma demana que es modifiquin els estatuts i es creï el Consell Assessor

La Xarxa Vendrellenca ha mostrat la seva «preocupació» per la situació de la ràdio i televisió local. La plataforma veïnal creu que és «inacceptable i una anomalia democràtica» que la televisió no compti «amb una direcció independent». Lamenten que «la manca d'adequació dels estatuts» no permet «crear les estructures per tenir un gerent independent amb un projecte de televisió definit».

Això fa que la televisió pública «segueixi dirigida pel Consell d'administració des que va marxar l’últim gerent», fa més de tres anys, afegeixen. Des de la Xarxa demanen que es modifiquin els estatuts per poder crear un Consell Assessor. Aquest consell ha de fer possible «l'elecció dels substituts dels consellers que han deixat el càrrec de regidor i l'elecció d'un gerent».

L'entitat veïnal adverteix que si no es crea el Consell abans d'acabar el mandat, la televisió tampoc podrà tenir «nous consellers». El que creuen que portarà l'ens a «una situació de bloqueig administratiu en tots els àmbits». Des que Pep Vinyes va renunciar de forma voluntària al càrrec de gerent, la ràdio televisió local no ha cobert aquest càrrec.

El 2021 es va fer un concurs públic per escollir aquesta figura, però el procés es va haver d'anul·lar quan ja s'havia acabat. Un informe de la Secretaria Municipal donava la raó a l'oposició, exposant que abans calia fer un Reglament d'organització que fixés les bases del concurs. De la mateixa manera, s'havia de crear un Consell Assessor, un pas que no s'ha fet encara.