L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

La Xarxa Vendrellenca insta Martínez a deixar l'alcaldia en mans d'una altra persona

Des de l'entitat creuen que el municipi no pot tenir un alcalde «a temps parcial»

La Xarxa Vendrellenca ha instat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a «deixar pas a una altra persona» per fer-se càrrec de l'alcaldia. Al ple d'aquest dilluns es va certificar que el batlle compaginarà els pròxims mesos la seva tasca d'alcalde amb la seva tasca professional. Per això només serà de forma presencial al consistori durant les tardes. 

La Xarxa creu que el Vendrell necessita al capdavant de l'Ajuntament «gent compromesa amb el municipi al 100%». Per això demanen a Martínez que es «repensi la seva idea de seguir al capdavant de l'Ajuntament». «Si la seva trajectòria professional topa amb l'activitat a l'Ajuntament, el millor que pot fer és deixar pas a un altre membre de la llista», conclouen.

Dedicació parcial

També demanen al govern local —format per PSC, Cs i l'AVP— que posin al capdavant del consistori algú «amb dedicació al 100%». Martínez ha passat a tenir una dedicació parcial des del passat 1 de setembre, ja que s'ha hagut d'incorporar al Departament d'Educació, del qual forma part. Per això ha abandonat la dedicació exclusiva i ha passat al règim de concurrència a les sessions dels òrgans col·legiats. 

Això significa que ja no percebrà el seu sou com a alcalde, sinó que cobrarà indemnitzacions per assistència als òrgans. Al ple del dilluns, els diferents partits de l'oposició ja van mostrar la seva preocupació per aquesta situació. Consideren que la tercera ciutat de la província, amb gairebé 40.000 habitants, no pot tenir un batlle a temps parcial.