Antonio García i Eugeni Sedano.

La Xarxa Vendrellenca suma esforços amb la plataforma Mercaderies per l'Interior

Reclamen conjuntament la necessitat d'impulsar una línia segregada per als combois de mercaderies

La Federació Xarxa Vendrellenca ha signat un conveni de col·laboració amb la plataforma tarragonina Mercaderies per l'Interior. Les dues entitats sumen esforços en la seva lluita per «exigir la necessitat d'una línia de tren exclusiva per als trens de mercaderies». Una demanda que vol servir per allunyar dels nuclis de població els combois de mercaderies del Corredor Mediterrani.

El portaveu de Mercaderies per l'Interior, Eugeni Sedano, ha remarcat que acords com aquest permeten «que el nostre clam arribi a tots els racons de Tarragona». Antonio García, de la Xarxa, ha afegit que «treure les mercaderies dels nuclis poblats i reforçar els trens de passatgers són reivindicacions de sentit comú». García creu que l'àrea de Tarragona mereix «una planificació ferroviària a l'altura de la segona demarcació més poblada de Catalunya».

Taula de treball amb entitats civils del territori

El conveni compromet als dos col·lectius a assentar les bases d'una taula de treball amb les entitats civils de la zona. De la mateixa manera, s’han compromès a mantenir els contactes i a intercanviar informació rellevant per articular amb transparència aquesta entesa

Ambdues entitats creuen que és el moment clau per prendre les decisions que solucionin d'arrel aquest problema. «L'entrada imminent del Corredor multiplicarà el nombre i les dimensions d'aquests trens de mercaderies», ha avisat Sedano. El portaveu de la plataforma pensa que encara s'és «a temps de corregir un error històric abans que sigui massa tard».

Afectació a la línia que passa pel Vendrell

El conveni de col·laboració es va signar el passat divendres 26 de novembre al Centre Cívic l'Estació del Vendrell. La capital del Baix Penedès és una de les ciutats que es veu afectada per l'increment de trens de mercaderies pel mig del municipi. Un problema que ja es nota des de fa temps, però que amenaça de multiplicar-se quan entri en funcionament de forma definitiva el Corredor Mediterrani.