L'edifici de RTV el Vendrell.

La Xarxa Vendrellenca vol formar part del Consell Assessor de RTV el Vendrell

La federació recorda que aquest organisme ha de comptar amb diverses entitats sense ànim de lucre

La Federació Xarxa Vendrellenca ha mostrat la seva disposició a formar part del Consell Assessor de RTV el Vendrell. El passat divendres, el regidor de Comunicació, Christian Soriano, va apuntar a TarragonaDigital que la creació del Consell es portaria a aprovació al ple del mes de gener. Aquest és un organisme indispensable per poder nomenar els nous membres del consell d'administració i vetllar per la programació.

Des de la Xarxa recorden que la Llei Audiovisual de Catalunya estableix que el Consell Assessor ha de tenir entitats del municipi. De fet, l'associació veïnal ja es va oferir per fer aportacions al reglament de la televisió, l'estiu del 2021. En aquella ocasió asseguren que no van rebre «cap resposta».

En una nota de premsa, la Xarxa espera que el Consell serveixi per acabar amb «l'anomalia democràtica al consell d'administració». Una referència al fet que el consell no compta amb els nous representants de Podem i de SP-ERC. També esperen que «es pugui tirar endavant l'elecció d’un gerent» per tenir «una televisió pública amb un projecte independent i sense control del govern».