La Xatonada Popular 2020 al Vendrell en imatges!

Sergi Rovira guanya el Concurs de Mestres Xatonaires del Vendrell

El nou emplaçament sota cobert té una bona acollida

La Xatonada Popular del Vendrell 2020 ha tingut aquest diumenge 2 de febrer una bona estrena al seu nou emplaçament del pavelló de l'escola Àngel Guimerà. Tot i que el canvi de lloc es devia a les obres d'ampliació de l'illa de vianants del centre, des de la regidoria de Fires i Comerç ja es va avançar que no es descartava mantenir aquest emplaçament si l'acollida era bona. La regidora de l'àrea, Luz Ramírez, ha avançat que caldrà fer una anàlisi «que reculli l’opinió de tots els sectors implicats a la festa per valorar si pot tenir o no continuïtat».

L'afluència de públic ha estat molt bona durant tot el matí, esgotant les 1.000 racions de xató disponibles, incloses el centenar per a persones celíaques que s'havien preparat per primera vegada. Junt amb la Fira de productes alimentaris naturals i artesanals, prop de 150 nens i nenes han pres part l'Exhibició de Xatonaires Infantils, després que durant la setmana haguessin pres part als cursets d'aprendre a fer xató.

La Lu també fa xató

No ha faltat el quart Xató Experiencie, amb un 'show-cooking' de Jordi Guillem, una exposició sobre 'La gastronomia del Vendrell: patrimoni de la Cultura Catalana', els estands de pastisseries locals, un photocall de la Xatonada, i l'animació de la Lira Vendrellenca. Un dels convidats destacats de la jornada ha estat la barcelonina Lu, guanyadora de la darrera edició del programa de TVE 'Masterchef Junior'. Ella també s'ha posat el davantal per fer la seva salsa de xató.

Els guanyadors del Concurs de Mestres Xatonaires 2020 del Vendrell.
Els tres guanyadors del Concurs de Mestres Xatonaires del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

Sergi Rovira guanya el Concurs de Mestres Xatonaires

El Concurs de Mestres Xatonaires, en la seva edició número 34, ha deixat com a guanyador del primer premi a Sergi Rovira, que ha rebut una bonificació a la targeta client de Bonpreu / Esclat per valor de 400 euros. Antonio Gustavo ha quedat segon, obtenint una bonificació per valor de 200 euros, mentre que Xavier Rovira ha quedat tercer i s'ha endut una bonificació de 150 euros.