Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una ciutat circulada per vehicles de motor

2020, disminució de mobilitat, augment de sostenibilitat

El 2020 ha estat un any rècord en matriculacions de vehicles sostenibles i hi ha una marca que lidera la tendència

A la província de  Tarragona  les xifres de matriculacions de vehicles  durant el 2020 ens deixen un dels titulars més positius de l’any: els compradors que han renovat o estrenat cotxe durant el darrer any, confirmen la tendència creixent d’interès pels vehicles menys contaminants.

Tot i que la gasolina i el dièsel segueixen copant el gruix majoritari de les vendes a la província, la conscienciació sobre la necessitat de cuidar el medi ambient i una major oferta de les alternatives al cotxe tradicional, sembla que està fent girar el mercat de turismes cap a una mobilitat més  sostenible

Durant el 2020 es van vendre més de 2.000 vehicles respectuosos amb el medi ambient: una xifra històrica a la província de Tarragona. Això suposa que un de cada cinc cotxes matriculats duien l’etiqueta ECO  o  0 de la DGT.

Entre les  opcions alternatives a la gasolina o dièsel, n’hi ha una que triomfa amb diferència. Però no és l’elèctric pur, que amb un 2% del volum total, encara té camí per recórrer en molts aspectes. 
 

Sostenible però sense endolls, l’opció preferida a la província de Tarragona

Etiqueta mediambiental de la DGT
Durant el 2020 es van vendre més de 2000 vehicles respectuosos amb el medi ambient | Toyota Autoforum

Cada cop existeixen més alternatives als vehicles de combustió tradicional. Des dels que són 100% elèctrics; passant pels que combinen carburant i gas; els que incorporen una petita bateria elèctrica auxiliar — coneguts com a Mild Hybrids — o els híbrids endollables, entre d'altres.

Però si hi ha una opció preferida per aquells qui adquireixen un cotxe més respectuós amb el medi ambient, aquest és l'híbrid elèctric no endollable. Fins a 4 de cada 10 conductors sostenibles s'han decantat per aquesta tecnologia en particular.

De fet, aquest tipus de vehicle es consolida com la tercera opció preferida pels compradors, només per darrere dels de combustió tradicionals — gasolina i dièsel —.

El vehicle híbrid no endollable, com funciona?

Aquests cotxes disposen de dos motors: un de combustió eficient i de baixes emissions; i l'altre, un potent motor elèctric que s'alimenta de forma automàtica amb l'energia generada durant la conducció. És a dir, que recarrega la bateria elèctrica sense la necessitat d'un endoll.

És precisament aquesta característica la que més atrau els conductors  que volen moure's d'una manera més eficient. Aquesta opció els permet circular en tres modalitats diferents: mode 100% elèctric,  combinat o en combustió. I és una tecnologia que prioritza la conducció més  sostenible i de baixes emissions possibles, però sense supeditar els trajectes a la recerca de punts de recàrrega.

La marca que lidera la tendència

Nou Toyota Yaris
El 2020 ha estat un any rècord en matriculacions de vehicles sostenibles | Toyota Autoforum

Les xifres són clares. Qui lidera aquesta motorització, des de fa més de 20 anys, és la marca nipona Toyota, juntament amb la seva marca premium, Lexus.

De fet, les xifres del passat 2020 a Tarragona també avalen el canvi de paradigma en la mobilitat dels turismes. De cada 10 cotxes híbrids elèctrics no endollables, 7 son Toyota i 1 és un Lexus.

En termes generals, dels més de 2.000 vehicles venuts a la província catalogats com a cotxes de mobilitat alternativa — incloent totes les opcions —, prop del 40% eren exclusivament d'aquestes marques.

Per tant, la tecnologia liderada per Toyota és la més atractiva per aquells que busquen un vehicle sostenible per desplaçar-se, també a la nostra província.

Concretament, el més venut a Tarragona ha estat el Toyota C-HR, seguit de prop pel RAV4 i el Corolla, que completen el TOP 3 d'un rànquing que demostra que la tendència del Crossover o els SUV's segueix estant a l'alça.

Toyota C-HR
El més venut a Tarragona ha estat el Toyota C-HR | Toyota Autoforum

L'automoció, en constant moviment i avançant en harmonia amb el medi ambient

Els híbrids elèctrics  de Toyota i Lexus no estan sotmesos a restriccions de mobilitat per alta contaminació i poden circular a les zones de baixes emissions que, tard o d’hora arribaran també a ciutats com Tarragona

Ara bé, l'horitzó real de la  mobilitat sostenible, ja no es troba en els elèctrics convencionals, sinó en els vehicles d'hidrogen. Un gran pas que Toyota ja va fer fa temps i que ha materialitzat, entre altres iniciatives, amb el Toyota Mirai.

En l'actualitat, Toyota disposa de la gamma més àmplia, heterogènia i amb les emissions més baixes de tot el mercat automobilístic. I a la província disposeu de 5 concessionaris Toyota Autoforum per veure i provar tots els seus models. Els trobareu a Tarragona, Reus, Tortosa, El Vendrell i Valls.

Si vols més informació, troba el teu concessionari més proper i allà mateix et resoldran tots els dubtes.