Toll de l’ou, al Priorat

Els 5 millors banys naturals per refrescar-te al Camp de Tarragona

Toyota Autoforum t'ofereix 5 indrets naturals on refrescar-te durant els calorosos mesos d’estiu

Deixem enrere totes les platges ja conegudes i massificades per a traslladar-nos a la tranquil·litat, frescor i desconnexió de la muntanya.

Aquesta és una de les grans meravelles del  Camp de Tarragona, i és que ens trobem tant a prop del mar com de la muntanya. I cada estiu podem triar llocs diferents on anar a refrescar-nos.

Racons poc coneguts, excursions verdes, aigües cristal·lines... Habitualment són zones més tranquil·les i sense aglomeracions.

I tot i que els  caps de setmana d’estiu alguns indrets també són força concorreguts, un bany en zones d’aigua dolça sempre és més tranquil, envoltat de natura i silenci.

Per aquest motiu, des de  Toyota Autoforum  ens ofereixen 5 paratges on anar a fer una capbussada aquests calorosos mesos d'estiu.

5 banys naturals al camp de tarragona

Imatge de patrocini Toyota Autoforum
Toyota Autoforum t'ofereix 5 paratges on anar a fer una capbussada aquest estiu | Toyota Autoforum

Cala Roca Plana i Cala Fonda

Les cales  Roca Plana i Fonda — coneguda popularment amb el nom de Waikiki — són dos dels paratges naturals més idíl·lics de la Costa Daurada

Cala Fonda està embolcallada per un paisatge verd que sembla que vulgui entrar al mar. Per arribar-hi podeu deixar el cotxe al costat del càmping Torre de la Móra i a peu travesseu un bosc de pins que evita la massificació d’aquests dos llocs. 

Són platges nudistes, però s’hi pot anar amb banyador sense cap problema. 

A més, a la cala  Roca Plana s’hi va descobrir recentment un embarcador de l’època romana que possiblement es va utilitzar per transportar les pedres extretes de la cantera del Mèdol. 

Les Olles d’Horta

Horta de Sant Joan és vila i municipi de la comarca de la Terra Alta.

Un cop arribeu a Horta, només haureu de conduir un quart d'hora per un camí ja senyalitzat cap a Bot, que us guiarà al nou descobriment, les Olles d'Horta. També són conegudes com a 'Olles de Baubo'.

Les Olles d'Horta són de molt fàcil accés, i un lloc tranquil per desconnectar i indicat sobretot per passejar, més que per saltar des de diverses altures.

Es denominen  Olles d'Horta, ja que es tracta de diverses basses a diferents nivells amb curs d'aigua durant tot l'any.

El riu que travessa s'anomena Canaletes i, entre bans de roca, va formant els engorjats i basses.

No és un lloc molt gran, però sí que hi trobareu bastants zones de roques on descansar i deixar les tovalloles. A més, és un indret declarat  Espai d'interès natural.

Les Olles d’Horta
Les Olles d’Horta | Cedida

Toll de l’ou, al Priorat

El Toll de l’Ou  és un dels llocs més singulars del Montsant, està situat al barranc dels Pèlags i sol tenir aigua gairebé tot l’any. 

Format per diverses bassetes excavades a la roca i unides per petites cascades, és un lloc molt visitat, especialment a la primavera i a començaments de l’estiu.

Es troba al barranc dels Pèlags, on la naturalesa ens permet gaudir de paisatges preciosos. L’accés no és tan senzill com altres tolls, suposa aproximadament unes 3 hores de ruta, pel qual no es recomana anar amb infants molt petits.

És accessible des d’Ulldemolins, per l’Ermita de Santa Magdalena, pujant pel Grau del Pi de la Carabasseta. Després, haureu de continuar el camí des del pi fins el Toll de l'Ou. 

Aquest  racó natural  està format per diferents tolls a nivells diversos que es troben units per petites cascades. D'entre aquests, el més gran és el que anomenem Toll de l'Ou

No té molta profunditat i es pot arribar a comparar amb una petita platja, ja que des de les roques fins a l'aigua hi ha un espai de pedres que recorda a l'arena. És una zona molt coneguda, sobretot els mesos d’estiu, on pot arribar a haver-hi molt d'ambient.

Toll de l’ou, al Priorat
Toll de l’ou, al Priorat | Cedida

Riu Brugent, a la Riba

La Riba  és un municipi de la comarca de l'Alt Camp. Conté bells racons amb carrers empedrats i antigues papereres que fan de bon descobrir. 

No lluny del poble, a la zona ombrívola del Clot d’en Goda, ja s’hi poden trobar alguns tolls on podreu remullar-vos. Com per exemple, el dels Alemanys o el dels Paperers. 

Els més interessants, però, es troben riu amunt, a l’Esqueix, un bonic estret on un pont nepalí travessa el  riu Brugent.

Tot i que l’aigua es manté freda bona part de l’any, ens podrem banyar en els diferents tolls  i gorgs del riu.

L’entorn natural  pel qual caminareu, està envoltat de cingleres, alzinars i boscos de ribera que us faran gaudir d’una excursió completa. 

Gorgs de la Febró

Els  Gorgs de la Febró són un conjunt de basses i cascades que formen un paratge immillorable. De fet, són un dels reclams pels centenars de senderistes que visiten aquest territori.

Es tracta d'un riu, afluent del Siurana, el fons del qual està format per roca calcària, i a causa de l'erosió dels salts d'aigua, aquests han format uns tolls profunds molt característics que a l'estiu es converteixen en un lloc ideal per a prendre un bon bany, fresc i tonificant.

Cal anar amb compte perquè alguns dels gorgs són profunds i cobreixen. També és recomanable que hi aneu entre setmana, ja que és un lloc força concorregut.

A una ruta  que podeu fer amb nens s’hi pot accedir per tres llocs diferents: per Arbolí, per la Febró o des de la Mussara. 

Si aneu amb els petits, la millor opció és des de  la Febró seguint el GR, pujant per la carretera de Vilaplana. 

Gorgs de la Febró
Gorgs de la Febró | Wikiloc