Un grup de nens aturats davant del riu Ebre

Els 5 millors plans per gaudir del Dia de les Famílies al Camp de Tarragona

Toyota Autoforum t'ofereix 5 indrets a l’aire lliure perquè puguis celebrar el Dia de les Famílies amb els qui més estimes

El Dia Internacional de les Famílies se celebra cada any el dia 15 de maig amb la finalitat de conscienciar a la població sobre el paper que té la família en la societat.

La família no és més que un grup de persones que estan unides per vincles consanguinis o afectius i que, en general, viuen juntes. 

Any rere any, aquest concepte ha hagut d'anar adaptant-se  al ritme que evoluciona la societat i, per tant, ha hagut d’ampliar-se per acollir als diferents tipus de família que coexisteixen en l’actualitat.

Compartir en família significa fer activitats conjuntes que agradin a tots i totes i que ajudin a estrènyer els llaços, a crear moments inoblidables. Per aquest motiu, Toyota Autoforum t'ofereix 5 plans al Camp de Tarragona perquè puguis gaudir d'un dia a l’aire lliure amb la teva família.

Imatge de patrocini Toyota Autoforum
Toyota Autoforum t'ofereix 5 plans per gaudir del Dia de les Famílies al Camp de Tarragona | Toyota Autoforum


1. Buscar dips a la Serra de Llaberia

De ben segur que heu escoltat la  llegenda  dels dips. Els dips  són uns gossos-llop negres i endimoniats que van escollir les muntanyes de la serra per habitar-les, i que, segons la tradició, sortien de nit per espantar la gent i atacar les bèsties de Pratdip.

Diuen que aquests animals van desaparèixer en algun moment del segle XIX, però es diu que continuen freqüentant l'entorn i el poble de Pratdip. Us atreviu a buscar-los en família?

Encara que poden amargar-se a qualsevol racó els trobareu als llocs més representatius del poble. Per començar la cerca, només cal que t'apropis a l'Oficina de Turisme de Pratdip i coneixeràs d'una forma amena i divertida els encants patrimonials del territori.

Pratdip
Atreveix-te a buscar dips a la Serra de Llaberia | Flickr


2. Passejar pel poble abandonat de la Mussara

No hi ha res més emocionant que passar un dia en família  a la natura i al costat d'un poble abandonat.

La  Mussara és un poble abandonat situat en un indret totalment únic que podreu visitar fins i tot amb els més petits de la casa.

Des de la Mussara, podreu observar tot el Baix Camp i bona part de la costa i muntanyes del Camp de Tarragona i, amb una mica d'imaginació, podreu reviure les condicions en què vivien els habitants d'aquest poble en un indret tan atípic.

I si us agafa l'hora de dinar, prop del poble abandonat, trobareu el refugi de muntanya on podreu aprofitar per menjar alguna cosa i recuperar forces per continuar amb l'excursió.

La Mussara
Passa un dia emocionant amb la teva família a la Mussara | Anton Briansó


3. Atrevir-se amb la via verda de la Terra Alta

Si us ve de gust fer una mica d’exercici, en poc més de vint quilòmetres, d'Arnes a Pinell de Brai, la ruta de la via verda  de la Terra Alta recorre a peu pla rierols, túnels, viaductes, boscos i una varietat increïble de construccions i fenòmens naturals, seguint una antiga línia de ferrocarril ara asfaltada. 

Com que tot el recorregut és lleugerament descendent, es pot fer a peu , tot i que segur que els més petits prefereixen agafar la bicicleta. A més el bon estat del ferm i l'absència d'obstacles la fan apta per a l'ús de persones amb capacitats diverses, com per exemple, amb cadira de rodes.

Durant tota la ruta hi trobareu àrees de descans i de  joc, per dividir l'excursió en còmodes etapes i recuperar forces. 

Imatge de la ruta de la via verda a la Terra Alta
Fes una mica d'exercici a la via verda de la Terra Alta | Terra Alta Turisme


4. Passejar entre les obres d’art de Vespella de Gaià

Si el que més us agrada és gaudir de la cultura dels territoris, heu de saber que en Vespella de Gaià no cal entrar en un museu per contemplar obres d'art.

En aquesta localitat hi trobareu un parc d'escultures  a l'aire lliure que exposa, permanentment, obres d'artistes contemporanis dins una vila rodejada de  cases  de pedra pintades de colors. I tot això, sense fer cues i sense comprar cap entrada.

Animeu-vos a fer una passejada per Vespella de Gaià i gaudir de l'art a l'aire lliure amb els qui més estimeu.

Imatge del poble de Vespella de Gaià
Gaudeix de l'art a la natura a Vespella de Gaià | TarragonaDigital.com


5. Visitar els castells del Baix Gaià 

El Gaià és un dels  rius  que recorre les terres tarragonines, en concret travessa les comarques de l'Alt Camp, la  Conca de Barberà i el Tarragonès.

Des de prop del seu  naixement a Santa Coloma de Queralt a la Conca de Barberà fins a la seva desembocadura a Altafulla al Tarragonès, la vall del riu Gaià ofereix la concentració més gran de castells medievals de Catalunya.

Al voltant d'aquests castells van néixer poblacions com ara Altafulla, Tamarit, Aiuguamurcia o Santa Perpètua de Gaià, localitats que acullen la història viva del passat de territori.

La majoria dels castells estan en excel·lent estat de conservació i es poden fer múltiples excursions  entre qualsevol punt del riu i gaudir de la visita de fins a dotze exemplars.
 

Imatge del castell d'Altafulla
Deixa't impressionar pels castells del Baix Gaià | Viquipèdia