Fes un tomb per les 5 millors platges de Tarragona

Toyota Autoforum et proposa fer un tomb per les platges més ben qualificades amb la bandera blava

Amb l'arribada del bon temps i de la fase 2 de la desescalada, en aquest cas, a la regió sanitària del Camp de Tarragona  i les Terres de l'Ebre. Sembla que sigui el moment ideal de fer les primeres estades de la temporada a les platges. A la fase 2 es pot anar a la platja per banyar-se, passejar i fer activitats esportives i d'esbarjo, sempre que es respecti la distància entre persones de 2 metres i fent un ús responsable d’acord amb les directrius establertes per les autoritats sanitàries.

La costa de Tarragona compta amb quilòmetres i quilòmetres de platja, que es caracteritzen per l'amplitud, la sorra fina i accessos poc complicats. Moltes d'elles compleixen els requisits de l'organització internacional radicada a Dinamarca Blue Flag, segons els quals poden ostentar el màxim guardó de qualitat europea, la bandera blava. En definitiva, les millors platges que et pots trobar a Tarragona.

En tot el món, són 4000 platges  que poden complir amb els blocs de condicions exigits per poder fer onejar la bandera blava. A la costa de Tarragona, 43 platges van estar distingides l'any passat amb la màxima qualificació. En repassem cinc de nord a sud.

Imatge que patrocina l'espai amb cotxes Toyota a la carretera
Toyota Autoforum t'ofereix les 5 millors platges de Tarragona, perquè puguis gaudir dels dies més calorosos.

Descobreix les platges més ben qualificades

1. L'estany - Mas Mel (Calafell)

L'estany - Mas Mel (Calafell)

Les platges de Calafell són les platges de la Costa Daurada  de Tarragona per antonomàsia. D'arena fina i daurada, aigües poc profundes i entrada suau al mar. Amples i llargues, de manera que només en dies punta l'espai del banyista pot sentir-se envaït.

La platja de L'estany-Mas Mel forma part d'aquesta línia de platja ininterrompuda durant cinc quilòmetres, un cas gairebé únic a la costa de Tarragona. La seva sorra és famosa per la finor i les aigües per la tranquil·litat, ideal per al turisme familiar, fins al punt que s'ha arribat a batejar com a "la platja del biberó".

2. Muntanyans (Torredembarra)

La platja dels Muntanyans  forma part d'una extensa platja de més de set quilòmetres enclavada en un espai natural protegit. La configuració dels seus ecosistemes de dunes i maresmes està gairebé extingida al litoral de Catalunya.

Gràcies a aqueta qualificació, la platja  es manté quasi salvatge fins i tot en un context de magnífiques comunicacions i enllaços viaris. Compta a més a més amb una zona dedicada a la pràctica del naturisme.

3. La Móra (Tarragona)

puntadelamora

Al costat del bosc de La Marquesa i la  Punta de la Móra, entre la ciutat de Tarragona i la localitat d'Altafulla, es troba aquesta platja que es caracteritza per la proximitat a la carretera N-340 i als nuclis urbans però sense perdre l'aparença de cala recòndita, envoltada de vegetació autòctona i accidents naturals.

També es pot agafar un camí de ronda que ens portarà per diverses cales i platges, des de la paradisíaca i més inaccessible Cala Fonda fins a Tamarit.

4. Torn (L'Hospitalet de l'Infant)

Una de les platges més famoses de Tarragona és la del Torn o Torm, a l'Hospitalet de l'Infant. És coneguda, a banda de per la seva bellesa singular, per ser una de les platges naturistes més extenses del Mediterrani, al costat del càmping també naturista Torre del Sol.

Antic refugi de pirates, la platja és íntima y recollida per les muntanyes de Vandellòs properes, que conviden a practicar-hi el senderisme. La platja és llarga, de més de dos quilòmetres, d'arena gruixuda i còdols en l'entrada al mar.

5. Cala Forn (L'Ametlla de Mar)

Juntament amb la Cala Vidre i la Cala de Sant Jordi, la Cala Forn  s'integra en la façana marítima de l'Ametlla de Mar en el conjunt natural de  Les Tres Cales, zona envoltada de pinedes, de la reserva natural del Torrent del Pi i protegida pel castell restaurat de Sant Jordi d'Alfama, construit al segle XII i seu de l'antiga orde religiosa del mateix nom.

Tot i la conservació prodigiosa de l'entorn natural, la pàtja és de fàcil accés, d'arena fina i molt coneguda per les aigües cristal·lines i plenes de vida i fauna marina. Molt apreciades per a la pràctica de l'snorkel. Cala Forn també és famosa per la qualitat gastronòmica dels seus restaurants de platja i xiringuitos.