Imatge del cartell promocional de la FIRA FP DUAL CAMBRA REUS

Tot preparat per la 3a Fira de l'FP Dual de la Cambra de Reus

Onze instituts i vint empreses del territori corporatiu participaran en aquesta edició

El pròxim dimarts 4 de maig arrenca la tercera edició de la FIRA D'FP DUAL, la gran trobada de tots els actors que treballen per fer possible aquesta modalitat formativa de present i, sobretot, de futur.

Atenent les restriccions que imposa la pandèmia, el certamen es realitzarà en  format virtual, però aquest fet no serà un obstacle per aconseguir que el visitant conegui i reconegui, de manera àgil, diverses realitats vinculades a l'FP DUAL amb un programa paral·lel d'activitats que permet establir una relació directa entre totes les parts implicades.

Representant a totes les comarques que formen part del territori de la corporació, onze instituts hi participaran amb el seu propi estand virtual, a més de vint empreses que disposaran del seu espai per presentar la seva activitat en aquest àmbit.

A més a més, hi seran presents els Departaments d'Ensenyament del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, per descobrir les línies estratègiques que segueixen en la promoció de l'FP DUAL.

Amb el programa paral·lel d'activitats, el visitant podrà assistir a les sessions 'Com incentivar a les Pimes a fer Dual' per sensibilitzar a les  empreses  sobre el potencial d'aquesta modalitat formativa; 'Que faig? Doncs... Faig Dual!' per orientar a  alumnes  i  escoles cap a l'FP Dual; la taula rodona que permetrà conèixer diversos casos d'èxit amb el testimoni d'alumnes dels instituts participants; i, finalment, la sessió pràctica 'Com comunicar eficaçment l'FP Dual des dels centres educatius' amb estratègies per millorar la comunicació en aquest àmbit.

'El més enriquidor d'aquesta experiència és comprovar com el compromís amb l'FP DUAL que ha liderat la Cambra de Comerç, amb la complicitat d'altres actors entusiastes com la Fundació Bertelsmann, es materialitza en convocatòries on podem veure clarament els innegables avantatges d'aquesta modalitat formativa', destaca Jordi Just, president de la Cambra de Reus.

Les inscripcions per participar en la  fira, que es realitzarà en horari de matí, es poden formalitzar a la pàgina web de la Cambra.

Cartell promocional de la FIRA FP DUAL CAMBRA REUS
Cartell promocional de la FIRA FP DUAL CAMBRA REUS | Cambra Reus

Fundació Bertelsmann, un agent imprescindible

Des de fa més de 25 anys, la Fundació Bertelsmann treballa a Espanya impulsant el canvi social per a contribuir a la construcció d'una societat sostenible. Des de 2014, i sota el lema “Per l'ocupació juvenil”, impulsa una orientació professional coordinada i una FP Dual  de qualitat. 

Juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d'Espanya, la Fundació Bertelsmann ha constituït l'Alianza para a l’FP Dual, una xarxa estatal que compta amb més de 1.400 empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la difusió i el desenvolupament d'una FP Dual de qualitat a Espanya.