Classe de dansa al CLR

Dansa, teatre, lletres, música, idiomes i art per a tota la família al Centre de Lectura de Reus

El període de preinscripcions a les escoles finalitza el 9 de juliol

El Centre de Lectura de Reus  és una entitat de referència en el panorama cultural del país. 

Declarada d’utilitat pública, treballa en la promoció i difusió de la cultura en totes les seves manifestacions.

Anualment, el CLR ofereix un espai de formació cultural  i artística per a grups de totes les edats. 

Disposa d’una programació d’activitats culturals, molt intensa i continuada. Amb una important oferta docent amb escoles de dansa, teatre, lletres, música, idiomes i art. 

L’objectiu és oferir una formació complementària a l'acadèmica, més més artística i global.

Amb els diferents cursos del CLR, podràs desenvolupar-te en àmbits artístics sense tenir en compte l’edat o el nivell de formació previ.


 

Escoles d’art i cultura per a totes les edats

ESCOLA DE DANSA

L’Escola de Dansa aposta per la qualitat de l’ensenyament, a través dels diferents plans d’estudis. Dansa clàssica, dansa espanyola i contemporània, pla d’estudis modern - Jazz, funky i contemporani - i estudis elementals. 

Fan una aposta pels estudis en dansa per preparar ballarins professionals. Preparen alumnes pel nivell elemental de dansa en diferents matèries, i també per proves a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Però també ofereixen la part més  lúdica, i les possibilitats de combinar horaris i especialitats. Ballar pel simple plaer de ballar.

A més a més, els pares i mares que portin als seus petits a dansa, podran assistir a una classe de ioga. Mentre el teu fill balla, tu cuida’t.

Petits artistes

Les escoles de Música i Dansa del Centre de Lectura ofereix als més petits una combinació de música, teatre i dansa a la vegada. Tot en un mateix centre, sense haver de separar-ho en diferents extraescolars.

Està adreçat a famílies que vulguin que els seus fills coneguin la dansa i la música simultàniament. A partir dels sis anys, l’infant pot decidir quina de les dues branques artístiques vol continuar.
 

ESCOLA DE TEATRE

El CDL ofereix formació en teatre per a grups de totes les edats i nivells.

L’objectiu és donar continuïtat i qualitat d’ensenyament en tots els nivells i cursos, en els monogràfics i en les activitats extraescolars.

Teatre per a nens:  Per a tots aquells petits que senten inquietuds teatrals o que se’ls recomana fer teatre per alguna raó terapèutica o pedagògica.

Teatre per a joves: Per als alumnes que encara no tenen 18 anys i que volen començar a aprendre els elements bàsics del joc dramàtic.

Grau Elemental:  Tres cursos d’interpretació per a persones a partir dels 16 anys. Des de l’entrenament actoral bàsic, passant per la tècnica i la construcció de personatges, fins a una representació teatral al Teatre Batrina.

ESCOLA D’IDIOMES

Al Centre de Lectura també s’aprenen idiomes. Actualment s’ofereixen cursos d’anglès i italià per a totes les edats i nivells.

— Anglès lúdic per a nens de P3 a P5

— Cursos per a nens a partir de 8 anys

— Cursos per a joves a partir del primer cicle d’ESO

— Cursos per a adults

Per concertar una entrevista  o obtenir informació i assessorament, consulta la web del Centre de Lectura.

ESCOLA DE MÚSICA

A l’Escola de Música del Centre de Lectura de Reus també s’imparteixen cursos de música per  a totes les edats i nivells.

Cursos d’inici:  En els cursos d’inici al llenguatge musical hi ha una forta incidència en la cançó tradicional. Tant en sessions corals, en l’audició, i en la participació en grups instrumentals de percussió.

A partir dels 6 anys participen en la Roda d'instruments que els ajudarà a conèixer i triar el seu instrument.

Grau elemental: A partir del Grau Elemental hi ha tres opcions de currículum, primer cicle, segon cicle i instruments.

Grau professional: El tercer nivell correspon als ensenyaments reglats de grau mitjà amb una alta exigència de treball personal sobre l’instrument. 

Es participa normalment en grups de cambra, orquestra, cor, la qual cosa demana l’assistència gairebé diària a l’Escola.

Adults: S’ofereixen dos programes per a adults. Pels qui volen tenir un primer contacte amb la cultura musical o bé volen començar o continuar tocant un instrument:

A més a més, els pares i mares que portin als seus petits les classes de música, podran assistir a una classe de ioga.

ESCOLA D'ART

Petit-Lab

El Petit-Lab és un espai obert per famílies amb infants de 0-3 anys  per explorar i compartir d'una manera distesa i lúdica el món de la  creativitat  i la manipulació plàstica.

Es tracta d'una proposta per adults  i  infants per explorar i compartir una estona amb altres famílies i infants. Una primera aproximació al joc creatiu en família de forma no dirigida i lliure.

A través d'un acompanyament respectuós s'explorarà propostes creatives i de manualitats. Un espai únic per connectar amb els vostres fills en un entorn inspirador i creatiu.

Les propostes seran inspirades en la línia de l'Educació Creadora i la philosophia de Reggio Emilia i adaptades per cada moment d'aprenentatge dels infants.

Laboratori d’art

L'Art-Lab és una manera diferent d'aproximar-se als processos creatius.

En aquest taller artístic s'explorarà un ampli ventall de materials i formats de forma lúdica i activa. Des del dibuix, al collage a l'escultura.

És un espai per aprendre i embrutar-se i ampliar el nostre vocabulari artístic de manera divertida i innovadora. 

Una actuació d'alumnes del CLR
El període de preinscripcions a les escoles finalitza el 9 de juliol | CLR

Per preinscriure’s o matricular-se en els cursos de les Escoles del Centre de Lectura de Reus  cal estar associat a l’entitat o ser fill/a, menor de 23 anys, d’una persona associada.

El procediment de preinscripció és molt senzill i està detallat pas a pas al web del Centre de Lectura.