Alumnes del collège français international de Reus

Una nova oportunitat de futur: el batxillerat francès

Tots els avantatges del sistema francès, ara des dels 3 fins als 18 anys

Ja es podrà cursar tot el recorregut escolar en el sistema educatiu francès des dels 3 anys fins a la universitat. L'oferta del Camp de Tarragona afegeix una nova opció: el batxillerat francès

El Collège français international de Reus passarà a convertir-se en Lycée des del setembre d'enguany, quan incorpori el primer curs de batxillerat francès.

D'aquesta manera, els alumnes que comencin amb 3 anys en aquest nou Lycée, podran acabar aquí els seus estudis i completar una  educació integral  en el sistema francès. Es tracta d'un nou avantatge afegit d'aquest centre educatiu, l'únic en la zona.

«El projecte suposa una ampliació de les nostres instal·lacions i incorpora una oferta acadèmica d'excel·lència, ja que el valor del batxillerat francès és reconegut en totes les parts del món», explica Sylvie Carot, directora del Lycée.

Però, quins són els avantatges de cursar tota l'escolaritat en aquest sistema educatiu? «La immersió total en 4 llengües  i 4 cultures, la qualitat de l'ensenyament francès impregnat en valors cívics, en la formació del sentit crític, en un aprenentatge experiencial, un raonament diferent i la innovació tecnològica», són alguns dels motius que destaca la responsable del centre. I una més que s'afegeix amb el nou batxillerat francès: la certificació europea-anglès.

A més a més, «estudiar en un centre educatiu francès marca la diferència», afegeix Carot, perquè els alumnes que finalitzin els seus estudis en el Lycée  obtindran doble titulació espanyola i francesa, titulacions oficials d'idiomes en francès, català i anglès.

Alumne del collège français international de Reus
El Collège français international de Reus passarà a convertir-se en Lycée | Collège français international de Reus

Multilingüisme des dels 3 anys

El multilingüisme és un valor d'aquest centre que comença a treballar-se des dels 3 anys. El projecte educatiu de la Maternelle, com es denomina Infantil en el sistema francès, «aposta per crear un entorn de benestar per als nens i nenes, el desenvolupament de la seva autonomia i de les seves capacitats individuals. Serà aquí on s'estableixin les bases per a l'aprenentatge», afegeix.

Per a conèixer el projecte, pots concertar una visita personalitzada virtual al web del Collège français international de Reus.