Alumnes de la llar d'infants del col·legi Claret de Valls a classe

El col·legi Claret de Valls obre les seves portes per donar a conèixer la llar d'infants

Al Petit Claret es respecta el nivell maduratiu i ritme d’aprenentatge de cada infant

El pròxim mes de maig arrencarà el període de preinscripció a l'etapa de llar d'infants. Després d'un any gaudint dels espais més amplis i ben equipats que ofereix el nou edifici d'educació infantil, el col·legi Claret de Valls vol donar a conèixer a les famílies  interessades com es treballa amb els més petits. 

Des d'aquest curs 2020-2021, la llar del Petit Claret acull també infants des dels 4 mesos d'edat, de forma que els grups existents a la llar es divideixen en 3 cursos, anomenats familiarment com a P0,  P1  i  P2.

Les diferents situacions familiars han portat al  Claret a ampliar progressivament els horaris d'obertura. D'aquesta manera, a banda de l'horari habitual que va des de les 9.00 del matí fins a les 17.00 hores, incloent-hi de forma opcional el dinar de 13.00 a 15.00 hores, s'ofereix d'allargar l'estada fins a les 18.00 hores i un servei d’acollida de 7.45 a 9.00 del matí. 

Alumnes de la llar d'infants del col·legi Claret de Valls a classe
Les educadores de la llar donen molta importància al treball sistemàtic dels hàbits i les rutines | Col·legi Claret de Valls

A més a més, a banda de tenir obert els mateixos dies que són lectius a les etapes posteriors — del 12 de setembre fins Sant Joan a infantil de 2n cicle, primària i ESO —, la llar allarga l'estada fins a finals de juliol en horari de matí, i aquest darrer  curs s'ha obert la llar des de l'1 de setembre i s'ha ofert la possibilitat d'assistir-hi en els dies de Setmana Santa i durant l'agost.

L'estada dels nens a la llar del Petit Claret no es redueix a una presència vigilada per l'adult, sinó que es dediquen moltes estones a treballar l'evolució dels infants mitjançant propostes basades en l’experimentació, la manipulació i el joc, que són els principals elements de l’aprenentatge. Això sí, sempre respectant el nivell maduratiu de cada infant i adaptant-se al seu ritme d’aprenentatge.

Alumnes de la llar d'infants del col·legi Claret de Valls a classe
Al Petit Claret es dediquen moltes estones a treballar l'evolució dels infants | Col·legi Claret de Valls

Els  nous espais que es van estrenar l'any passat permeten desenvolupar sense problemes propostes diverses com ara el joc simbòlic, el joc heurístic, les paneres o l'ús de la taula de llum. A més a més, també es treballa la psicomotricitat en diferents espais adaptats per edats i es dona molta importància a l’experimentació multisensorial emprant materials molt variats. 

A banda de tot l'anterior, a la llar també hi ha música i es canten cançons, s’explora la creativitat a partir de diferents tècniques artístiques, es treballen les emocions i s’expliquen  contes. Tant si toca estar concentrats i treballant, com si és el moment de descansar  fent una becaineta, les educadores de la llar del col·legi Claret donen molta importància al treball sistemàtic dels hàbits i les  rutines  del dia a dia per tal que els nens i nenes vagin adquirint seguretat i autonomia personal.

Alumnes de la llar d'infants del col·legi Claret de Valls a classe
El col·legi Claret de Valls obre les portes per donar a conèixer la llar d'infants | Col·legi Claret de Valls