Fotografia de l'acte d'entrega dels vehicles

El Consell Comarcal de l’Alt Camp incorpora 5 vehicles híbrids elèctrics Toyota a la seva flota

Es tracta de 5 Toyota Yaris; Híbrids elèctrics, autorrecarregables i amb etiqueta ECO i s’han entregat al concessionari Toyota Autoforum Valls

En la ferma voluntat per seguir millorant l'eficiència energètica de les seves instal·lacions i de la seva estructura logística, vinculada a l'activitat de proximitat amb el territori, el Consell Comarcal de l'Alt Camp ha fet efectiva l'adquisició de 5 nous vehicles amb tecnologia híbrida elèctrica de la marca Toyota que serviran per renovar i millorar la sostenibilitat de la seva flota. 

L'adjudicació de la licitació publicada pel Consell Comarcal, va seleccionar la proposta de Toyota Autoforum, formulada des del seu departament Toyota Business i en conjunció amb Arval, com a entitat arrendadora. 

Aquest procés ha culminat amb l’entrega dels vehicles  a les instal·lacions de Toyota Autoforum Valls, en un acte que ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Mateu Montserrat, i del seu gerent, Jordi Garcia.  

Les 5 unitats que ja circulen per l'Alt Camp, són híbrids elèctrics de molt baix consum i baixes emissions. Els utilitzaran diversos serveis del Consell; en especial, els serveis socials; però també personal de serveis tècnics com arquitectura, informàtica, medi ambient, turisme, arxiu, etc.  

El gran avantatge d’aquests cotxes és que són autorrecarregables, és a dir, la seva bateria es nodreix de l'energia que genera el mateix vehicle en circulació. Disposen d'etiqueta ECO de la DGT i substituiran uns altres 5 que s'utilitzaven fins ara i que eren de combustió tradicional i per tant, més contaminants i menys eficients que els que acaben d'incorporar. 

Si bé el Consell Comarcal de l'Alt Camp ja comptava amb un vehicle híbrid de gas, amb l'adquisició d'aquests 5 nous Yaris Electic Hybrid, es fa el primer pas efectiu cap a l'electrificació del parc d’automòbils del Consell.  

Els 5 Toyota Yaris en acabat Bussiness Plus recentment estrenats, disposen d'un potent motor elèctric d'última tecnologia, que sumat a un eficient motor de combustió, ofereixen nivells de consum de carburant molt baixos, situant-se en 3'9 litres cada 100km: el millor valor del mercat per aquest segment de  vehicles.  

I de la mateixa manera, la tecnologia híbrida de  Toyota redueix dràsticament la petjada mediambiental, ja que el Yaris és un dels models del mercat global que emet menys grams de CO₂  per quilòmetre recorregut, segons la nova normativa WLTP. I, com a tal, en la majoria de municipis és un vehicle exempt d'impostos de matriculació. 

La proposta d'arrendament dels 5 Yaris, inclou el paquet de serveis de valor afegit  Toyota Business Plus, com ara els manteniments dels vehicles i els serveis de postvenda associats, que estaran coberts gràcies a la col·laboració del taller Toyota de referència a Valls: Moreno Motors.

L'estrena d'aquesta petita flota, simbolitza una nova fita en un seguit d'accions que el  Consell Comarcal de l’Alt Camp està duent a terme pel foment de la mobilitat sostenible i de les polítiques de mitigació i lluita contra el canvi climàtic.  

A l'acte oficial  de lliurament hi ha assistit: Mateu Montserrat i Jordi Garcia, president i gerent respectivament del Consell Comarcal de l'Alt Camp; Pere Vidales, gerent de Toyota Autoforum; l'equip de Toyota Business d'Autoforum format per Toni Trullols i Sonia Bartolomé; i David Moreno i Rubén Moreno, en representació de Moreno Motors.