Yaris Cross Electric Hybrid de Toyota

Tipus de cotxes híbrids: quin encaixa més amb tu?

Descobreix els tipus d'híbrids que hi ha al mercat amb Toyota Autoforum

Híbrids endollables, híbrids elèctrics, microhíbrids... tots et permeten circular amb la característica primordial de què s'estalvia una quantitat de combustible molt elevada i la contaminació es redueix en comparació als altres vehicles de motor. Gràcies a Toyota, podem descobrir els tipus de cotxes híbrids que existeixen en funció de la integració del motor.

L'objectiu principal de Toyota, el Desafiament 2050 i Beyond Zero

La companyia automobilística treballa diàriament perquè els seus cotxes híbrids siguin cada cop més eficients i sostenibles. La intenció de Toyota és intentar reduir l'impacte de la petjada de carboni i minimitzar els canvis mediambientals. És per això que gràcies a l'electrificació dels seus vehicles permet ajudar a construir una societat sostenible.

Amb el Desafiament 2050 i el repte Beyond Zero, Toyota pretén ser fidel als seus ideals. D'aquesta manera, més de la meitat de cotxes de la gamma Toyota, tenen una opció híbrida per aquell qui busqui una conducció segura, amb menor impacte sobre el medi ambient i amb beneficis tant en el consum de combustible com en manteniment del vehicle.

Quins tipus de cotxes híbrids hi ha?

La classificació d'aquests vehicles s'estableix a partir de la integració elèctrica del motor. Podem diferenciar entre microhíbrid, híbrid elèctric o híbrid endollable.

1. Cotxe microhíbríd.  Permeten engegar el vehicle en mode elèctric i recórrer distàncies curtes. A l'hora de baixar la velocitat o de frenar es recupera l'energia per altres usos del cotxe; i gràcies al motor elèctric es poden fer aturades del motor tèrmic amb el cotxe en funcionament, a més d'un estalvi en combustible i en emissions contaminants.

2. Cotxe híbrid elèctric.  Aquest tipus de vehicle permet el funcionament independent del motor tèrmic amb l'elèctric; tot i que aquest segon agafa més protagonisme a l'hora d'arrencar el cotxe. Gràcies a aquesta major importància a la part elèctrica, l'estalvi de CO2 és molt elevat; obsequiant així amb el distintiu ECO de la DGT als vehicles d'aquesta gamma.

3. Cotxe híbrid endollable.  La bateria d'aquesta mecànica té més capacitat i un motor elèctric més potent. Pel que fa a les emissions de CO2, els híbrids endollables estalvien més d'un 40% i reben l'etiqueta ZERO de la DGT.

És possible l'electrificació total d'un vehicle?

El tercer tipus de cotxe híbrid de la companyia Toyota és el pas previ a la creació d'un cotxe totalment elèctric. Aquests, són endollables igual que els elèctrics i, precisament per aquesta gran autonomia, els cotxes híbrids endollables són la solució perfecta pels desplaçaments per la ciutat.

La companyia automobilística segueix treballant en el desenvolupament dels nous cotxes híbrids amb tecnologies més avançades, i la seva fiabilitat es troba fora de dubtes. La varietat de cotxes híbrids és cada cop més àmplia, amb una conducció eficient que suposarà un benefici pel medi ambient. 

Podràs conèixer de primera mà tots aquests models de vehicles híbrids als concessionaris Toyota Autoforum. La seu central està ubicada a Tarragona, al c/ Caràbia 5-7 de la urbanització l'Albada, abans d'arribar a Les Gavarres, però també podeu anar als concessionaris Toyota Autoforum de Reus, Tortosa, El Vendrell i Valls.