Imatge del nou nou IONIQ 5 de Hyundai a la carretera.

L'elèctric més atrevit i compromès amb la sostenibilitat: el nou Hyundai IONIQ 5

Hyundai redefineix el paradigma dels vehicles elèctrics amb aquest nou model que atrau totes les mirades

Els vehicles elèctrics ja son una realitat estesa. Constantment es presenten nous models i cada cop és més habitual veure punts recàrrega i cotxes d'aquest tipus a la via pública. Hyundai des d'un primer moment va tenir clar que el vehicle elèctric era la direcció a seguir en el mercat.

Ara presenta un nou model que trenca tots els motlles: sostenibilitat en la seva màxima potència, gran rendiment i disseny que atrau totes les mirades amb el nou IONIQ 5, 100% elèctric i que ja està arrasant a Corea del Sud.

Disseny que atrau totes les mirades

Sens dubte, el primer que ressalta d'aquest nou model de Hyundai és el seu disseny futurista. Línies elegants amb colors connectats amb la natura i uns característics fars LED en forma de píxels que recorden a vehicles clàssics com el mític DeLorean.

L'IONIQ 5 va més enllà però. Redefineix els cotxes elèctrics amb una càrrega ràpida en només 18 minuts. De fet, la càrrega és un dels punts determinants dels consumidors a l'hora de decantar-se per un cotxeelèctric. És per això que Hyundai ha despuntat en aquest sentit amb el nou IONIQ5, incorporant la càrrega ultraràpida de 800 volts, el doble del que és habitual.

La seva autonomia és de fins a 686 quilòmetres en ciutat, i cal ressaltar la seva acceleració: de 0 a 100 km/h en tan sols 5,2 segons. Un crossover amb tres metres de distància entre eixos i un espai interior pràctic, gran, elegant i sostenible. 

Aquest nou model ha estat inclòs dins de la categoria CUV (Crossover Utility Vehicle), la fusió d'un SUV i un utilitari. Per dins és molt ampli gràcies als seus 4,63 metres de llarg, 1,89 d'ample i 1,60 d'altura.  El seu maleter també és molt espaiós, amb una capacitat de 527 litres, ampliables als 1.587 si es pleguen els seients del darrere. A més, també compta amb un gran maleter davanter, sota el capó. 

Interior de l'IONIQ 5 de Hyundai.
L'interior del nou IONIQ 5 és ampli i sostenible. | Cedida

La sostenibilitat en la seva màxima expressió

Hyundai és una empresa que es pren molt seriosament el medi ambient. Això s'ha vist totalment reflectit en aquest nou model elèctric de la companyia amb importants innovacions que de ben segur marcaran un abans i un després en el món dels cotxes elèctrics.

La novetat més destacable i que crearà tendència és el sostre solar. Es tracta d'un innovador carregador al sostre solar fotovoltaic que pot transmetre la càrrega a la bateria del vehicle per així augmentar la seva autonomia.

L'IONIQ5 també compta amb un sistema de càrrega bidireccional que fa que es pugui carregar qualsevol aparell elèctric amb el cotxe. Al seu interior es pot gaudir d'una pantalla de 12,3" integrada al panell d'instruments. A més, es pot modular l'estructura de dins del vehicle per adaptar-la a les necessitats de cada cas.

Com hem dit, la sostenibilitat es porta a la màxima expressió amb l'IONIQ5: molts dels seus elements interiors com son els seients, el revestiment del sostre o la tapisseria de les portes, utilitzen materials ecològics i de fonts sostenibles com ampolles de PET reciclades i fils d'origen vegetal o llana natural, pintura biològica amb extractes vegetals i cuir ecoprocessat.

Es tracta, doncs, d'un vehicle que val la pena conèixer de primera mà, ja que establirà un punt de referència per redefinir la mobilitat elèctrica amb algunes de les novetats que us hem detallat. Per descobrir-lo, no dubteu a visitar el vostre concessionari Augustar Car Hyundai de confiança a Tarragona, Reus, Valls i Cambrils.