Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alumnes de l'EIC

Escola Internacional del Camp: internacionalització, condició acadèmica i singularitat pedagògica

L'alumnat de l'EIC pot estudiar des d'1 a 18 anys en un entorn multicultural

El pròxim 17 de setembre farà 10 anys que l'Escola Internacional del Camp  va obrir les seves portes i des d'aleshores el creixement d'aquest projecte ha estat tant quantitatiu com qualitatiu.

Qualitativament, els resultats pedagògics i acadèmics del model educatiu  de l'EIC, Sòcrates Educa, han quedat demostrats. No només parlem de notes mitjanes de batxillerat i selectivitat per damunt de la mitjana nacional i en les millors mitjanes mundials, sinó que l'alumnat aconsegueix anar al destí universitari desitjat. 

Destaca el fet que la meitat dels estudiants escullen universitats de fora de l'Estat espanyol, cosa que incrementa les seves opcions i millora la seva futura projecció professional i personal. Ambdues coses són fruit de la mentalitat internacional i oberta, un bon perfil acadèmic i del domini que tenen dels tres idiomes més parlats del món — anglès, espanyol i xinès —.

Pel que fa a la qüestió quantitativa, l'EIC va néixer amb la mentalitat de ser una escola de dues línies, de P1 fins a batxillerat, i que ha anat creixent sostingudament amb alumnes de diferents procedències.

Actualment, compta amb estudiants de més de 50 municipis del sud de Catalunya i més de 40 nacionalitats diferents. 

Alumnes de l'EIC
Enguany farà 10 anys que l'Escola Internacional del Camp va obrir les seves portes | EIC

Alumnes internacionals i riquesa multicultural

Més del 50% de la població de l'escola ha vingut de fora de Catalunya i l'Estat espanyol, fet que li aporta una important riquesa multicultural. Per tant, i segons paraules del director general de la Fundació Escola Internacional del Camp (FEIC), Jaume Vilella, «els objectius d'atractiu per al territori, internacionalització, condició acadèmica i singularitat pedagògica es van complint tots».

L'objectiu de la Fundació per als pròxims anys és continuar fent créixer el model educatiu Sòcrates Educa  perquè més alumnes se'n puguin beneficiar fins a arribar a omplir les dues línies de P1 a Batxillerat. A més, vol fer més accessible aquest model educatiu. De fet, hi ha altres organitzacions socials i educatives que s'han interessat per aquest model i han demanat possibles línies de col·laboració que s'estan estudiant.

Beques i ajuts

En el seu afany de promoure una educació de qualitat el més accessible possible, la FEIC ofereix un programa de beques i ajuts perquè el major numero possible d'estudiants pugui beneficiar-se dels avantatges de l'EIC.

Es tracta de beques dirigides a alumnes de l'escola que, pel seu talent i les seves capacitats, mereixen ser premiats i el premi és un any d'escolarització cobert per algun donant o per la mateixa fundació — actualment 3 premis amb beques —.

També es destaca el talent i valor dels docents i es fa un reconeixement a dos d'ells cada any. A banda, hi ha una sèrie d'ajuts per a les famílies que, en un moment puntual, poden tenir alguna dificultat per tirar endavant amb l'escolarització dels seus fills. Aquests ajuts són anònims i de diferent tipologia.

Però no només es donen beques i suport als estudiants de la mateixa escola. N'hi ha d'altres per a alumnes de fora de l'escola que vulguin estudiar a l'EIC i no puguin fer-ho per una qüestió econòmica. N'és un exemple la Beca Esteve Blasi, pensada per a noies que vulguin estudiar a escala internacional — la seva porta d'accés seria l'EIC — però que, tenint talent, la seva situació econòmica no els hi permeti.

Aquesta beca, que encara està oberta per al curs 21/22, inclou els dos anys d'escolarització. Cal dir, a més, que la Fundació estudia cas a cas i procura ajudar alumnes que se sumen al grup de nois i noies d'arreu que, cada any més, venen de fora a fer el batxillerat a l'EIC.


 

Doble titulació de batxillerat i domini d’idiomes

L'EIC és l'única escola del territori que ofereix la doble titulació de batxillerat internacional en anglès i espanyol. Cada cop més, l'alumnat opta pel batxillerat internacional (IBO), que també serveix per estudiar a universitats espanyoles, perquè s'obren moltes més portes en l'àmbit internacional.

En el cas de l'EIC, com que el fa amb la doble titulació, els alumnes tenen accés directe com a nadius anglesos o espanyols a totes les universitats del món que tinguin aquests idiomes com a llengua pròpia i això els dona molta confiança i fortalesa. Això és possible gràcies al domini de diversos idiomes.

Dominen els tres idiomes més parlats del món: anglès i espanyol com a nadius i xinès, que és la llengua estrangera. Això és un tret fonamental per col·locar-se en primera línia per ser seleccionats per les universitats que ells escullen i també en el futur per posicionar-se en el mercat laboral.

A banda d'aquestes tres llengües, parlen, com a mínim, el català, perquè és el territori de l'escola, i tot sovint parlen algun altre idioma perquè el parlen a casa o perquè l'afegeixen als seus estudis. I és que, un cop tenen el cervell i la capacitat multilingüe, els hi és molt fàcil parlar 4 idiomes, 5 o 6. Per això molts dels alumnes de l'EIC parlen 6 idiomes.

L'EIC té el procés de matriculació obert durant tot l'any. Per a més informació, es pot trucar al 977 325 620 o enviar un correu electrònic a info@escolainternacional.org.