Ocaña, reina de las ramblas

El Festival EVA posa el punt final a l'edició 2021 amb tres cites de luxe

S'han fet més de 120 actuacions en 26 municipis del Penedès i el Priorat

El Festival En Veu Alta arriba a l'últim cap de setmana d'activitats amb tres cites de luxe. L'edició 2021 de l'EVA ha acumulat dos mesos d'activitat intensa amb més de 120 actuacions en 26 municipis del Penedès i el Priorat. 

Aquesta setmana les activitats es faran entre el 5 i 7 d'agost i totes elles són en municipis del Baix Penedès. En concret, Calafell, Santa Oliva i Sant Jaume dels Domenys acolliran els actes del Festival EVA.

Llibràlegs, a Calafell

Meritxell Yanes i Mercè Pons tornen a l'EVA amb els 'Llibràlegs'. Una proposta de teatre íntim, en format alternatiu, on s'enllacen quatre històries breus entre dues actrius que interpreten vuit personatges diferents. 

La trobada és a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell, on el poder dels llibres i les emocions vinculades a la paraula són els principals protagonistes de l'obra.

Aquesta nova edició és essencialment femenina, amb quatre autores imprescindibles del panorama català: Marta Buchaca, Clàudia Cedó, Daniela Feixas i Carla Torres. Que han escrit els textos: De desgràcies alienes, La pastanaga, Conjunció Mart Saturn i Buscant a Hypatia. Sota la direcció de l’artista pluridisciplinari Leo Castro.

L'activitat és gratuïta amb reserva prèvia el dijous 5 d'agost. Per poder anar-hi s'ha de reservar al correu biblioteca@calafell.org, pel telèfon al 977 691 284 o al WhatsApp del 687 27 13 73.

La música dels anys 30 i 40 al Monestir de Santa Oliva

La Mònica Torra i Txema Riera ens conviden a endinsar-nos en la música dels anys 30 i 40 amb Toca'm el cuplet. Narració i cabaret es combinen amb un gust molt juvenil i picaresc en aquest espectacle. La música a estones forma part de la narració i d'altres participa dels cuplets.

La història es desenvolupa a cavall entre present i passat, especialment durant els anys 30 i 40, que és quan els cuplets van tenir més importància. Remena nena, El vestir d’en Pascual, Jo vull ser Miss! i molts més cuplets, complementen la història i ajuden el públic a esperonar la seva imaginació i participar del món picaresc i grotesc dels personatges que van apareixent durant l’espectacle.

L'actuació serà el 6 d'agost al Monestir de Santa Oliva i s'ha de fer una reserva prèvia al correu aj.santaoliva@santaoliva.cat. L'activitat és gratuïta.

Ocaña, reina de las Ramblas

El dissabte 7 d'agost, la plaça del Botànic de Sant Jaume dels Domenys tancarà el Festival EVA amb Ocaña, reina de las Ramblas. Un homenatge a ritme de cobla per celebrar la vida d'un artista únic.

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance.

A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles.  Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna a marcar el ritme per explicar de nou la seva història.

L'activitat és gratuïta i s'ha de fer reserva prèvia per correu a culturastj@santjaumedelsdomenys.cat i per telèfon a la casa de cultura 977 678 529 (dilluns a dijous de 16 a 19:30 h i divendres de 16 a 18 h).